HUMAN

Rapper Brohlin loopt op wolken

  1. Nieuwschevron right
  2. Rapper Brohlin loopt op wolken

Het is maar weinigen gegeven om de vrolijke chaos, die Club HUB heet, helemaal stil te krijgen. En helemaal op vrijdag, wanneer het weekend lonkt en de gekkigheid op zijn hoogtepunt is. Een Limburger met een pet lukte het, met zijn Tussenuur Jam.

In Limburg gebeuren spannende dingen op hiphopgebied. Nooit gedacht ooit zo'n eerste zin 'op papier' te zetten, maar het is toch echt zo. Hadden we een tijdje terug de bezwerende Nadeche Pyka in de studio bij Club HUB voor haar maatschappijkritische track, laatst deed Brohlin uit Roermond zijn Tussenuur Jam 'Walk on Clouds'.

Haters van het Limburgse dialect (bestaan die, ja?) kunnen hun hart ophalen, want Brohlin rapt in het Engels. Hoewel de rapper/ spoken word-artiest heus ook wel in zijn moerstaal zijn mannetje staat. En waar rappers als Rico, Sticks, Typhoon en al die andere Zwollenaren zich maar wat graag afschilderen als het Verre Oosten, kunnen we met deze Limburgse talenten vast en zeker spreken van de Dirty South.

Walk on Clouds

En waar Brohlin de rapper zich de laatste jaren richtte op andere zaken dan platen uitbrengen, liet hij bij Club HUB zijn eerste single sinds vijf jaar horen: 'Imagine'.

En zoals Emma Wortelboer aangaf na afloop, lukte het deze Roermonder om op vrijdagmiddag de anders zo rumoerige Club HUB-studio stil te krijgen. Check it out.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Elke vrijdag bieden we jonge singer/singwriters, rappers, spoken word-artiesten en comedians een podium bij onze vrienden van Club HUB. Jonge talenten die aan het begin staan van iets moois, maar nog niet altijd even zichtbaar zijn, kunnen met hun Tussenuur Jam aan heel jong Nederland laten zien waartoe ze in staat zijn. Bekijk hier alle Tussenuur Jams en denk je dat je ook zoiets kunt, mail dan naar tussenuur@3fm.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie