HUMAN

Rapper Dichter kijkt niet eens

  1. Nieuwschevron right
  2. Rapper Dichter kijkt niet eens

Van Mij, Aan Jou, Voor Ons. Zo heet het nieuwe album van woordkunstenaar Dichter, die zijn poëtische vondsten maar wat graag op muziek zet. Vandaar dat hij zijn single 'Kijk Niet Eens' dropte bij Club HUB, in de eerste aflevering van Tussenuur Jam.

Maar huh, wacht even, dat deden jullie toch al? Nou, dat was Tussenuur Slam, een voornamelijk spoken word-rubriek waarin we jonge dichters een podium gaven om hun tekst voor te dragen.

Maar het leek ons, Club HUB en onze curator Manu van Kersbergen eigenlijk wel tof om wat verder te kijken dan onze dichtersneus langs is. Zeker wanneer je een performance in het hyperactieve Club HUB plant, dan is het wel aardig om ook muzikanten te vragen langs te komen.

Slam wordt Jam

En zo kwamen we op het idee om niet alleen spoken word-artiesten - waarmee we overigens in een andere vorm doorgaan - maar ook rappers, singer-songwriters en comedians te vragen om hun tekst voor te dragen.

En hoe beter te beginnen met Tussenuur Jam dan met een rapper die zichzelf Dichter noemt?! Want daarmee raak je meteen de essentie van deze rubriek bij Club HUB en dat is: op een creatieve manier met tekst omgaan. En dan ben je bij Dichter aan het goeie adres, zo bleek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Elke vrijdag bieden we jonge singer/singwriters, rappers, spoken word-artiesten en comedians een podium bij onze vrienden van Club HUB. Jonge talenten die aan het begin staan van iets moois, maar nog niet altijd even zichtbaar zijn, kunnen met hun Tussenuur Jam aan heel jong Nederland laten zien waartoe ze in staat zijn. Bekijk hier alle Tussenuur Jams en denk je dat je ook zoiets kunt, mail dan naar tussenuur@3fm.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie