HUMAN

Arie protesteert tegen vreemdelingen

  1. Nieuwschevron right
  2. Arie protesteert tegen vreemdelingen

Door in het Nederlands te zingen, maakt singer-songwriter Arie Buursema de puurste muziek. Voor hem althans. Bij Club HUB zong hij bij wijze van Tussenuur Slam zijn protestsong 'Vreemdelingen'.

Niet alleen met gitaar, maar ook met een mondharmonica in zo'n buitenboordbeugelachtige constructie. Dan weet je als muziekliefhebber wel zo'n beetje wat voor artiest je voor je hebt. In geen geval zal een metal- of grime-optreden volgen.

Nee, dan is er een singer-songwriter (m/v) in the house, die met een gevoelig en vaak klein liedje, noem het een versje, je op het verkeerde been wil zetten of aan het denken wil zetten. En het liefst allebei.

Protest tegen vreemdelingen

Zo eentje is Arie Buursema dus, die in zijn liedje 'Vreemdelingen' zingt vanuit het perspectief van een gast die op Facebook in blinde woede ontsteekt wanneer mensen vraagtekens zetten bij het uiterlijk van zwarte piet. Of zo'n gast die in kleine zaaltjes met luide stem kenbaar maakt het oneens te zijn met de komst van een AZC in de buurt.

Van die gasten die zich blindstaren op de rood-wit-blauwe vlag, die tradities cout que cout willen behouden zonder zich echt in te leven in andere mensen en die bang zijn voor iets van buiten, iets vreemds.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ben je schrijver, dichter, spoken word artiest, rapper, singer-songwriter of comedian en wil je ook je tekst een keertje performen bij Club HUB, vul dan dit formulier in.

{rsform 42}
Ster advertentie
Ster advertentie