HUMAN

Dyslectische Gershwin leeft van woorden

  1. Nieuwschevron right
  2. Dyslectische Gershwin leeft van woorden

Ergens in 2005 zei een hipster tegen hem: ''Gershwin schrijf, Gershwin schrijf. Schrijf, zodat ze over je schrijven. Zet de stemmen in je hoofd op een rij en je gaat een hoop bereiken.'' Gershwin Bonevacia heeft het hipster-advies opgevolgd en schrijft zoals hij dat noemt 'poëzie in de stad'. Een woordkunstenaar dus, met een aantal literatuurprijzen op zijn naam.

De dyslectische dichter leeft inmiddels van het dichten en schreef zijn eigen bundel: Ik heb een fiets gekocht. Hij dicht alle stereotyperingen kapot, zoals hij dat zelf zegt, 'in een wereld die ons nog steeds onderscheidt door ras, religie en klassen'.

Door met woorden te spelen, is Gershwins 'zwakte' dyslexie, omgetoverd tot zijn kracht. Poëzie is voor hem de beste manier om zichzelf te uiten. Met de kracht van woorden wil hij ook bewustwording creëren bij mensen die in een eigen 'bubbel' leven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Master in spoken word

In zijn Tussenuur Slam 'Stap Voor Stap' heeft hij het over geen fuck geven. Hij heeft de leidingen van zijn lijf volgespoten met ambitie en grote dromen. Hij heeft honger naar meer. Daarnaast wil hij ongeacht wat mensen ervan vinden, zichzelf zijn. Gershwin: ''Dit is een bachelor Marketing, dus ik neem je in de maling, inmiddels een master in spoken word''.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie