HUMAN

Zeinab hoopt dat we minder gaan 'labelen'

  1. Nieuwschevron right
  2. Zeinab hoopt dat we minder gaan 'labelen'

Je mag zeggen dat Zeinab een dromer is. Maar ze is niet de enige. Ze hoopt dat je op een dag bij hun aansluit, zodat de wereld één zal zijn.

Ja, ook in het nieuwe jaar brengen we op regelmatige basis een nieuwe Tussenuur Slam, onze aandacht voor spoken word, slam poetry, woordkunst, hoe je het ook wil noemen. Dit doen we bij onze vrienden van Club HUB op NPO3.nl.

Zij hebben nog eventjes winterstop, zoals het een tv-program betaamt. Geeft ons mooi de tijd om de laatste slam van 2017 breed uit te meten, aangezien we daar eind december geen kans voor hadden omdat we met ons allen in Apeldoorn zaten voor 3FM Serious Request.


(Zeinab El Bouni, aka Mevrouw Zaii)

Goed voornemen!

Sowieso is het aan het begin van een nieuw jaar een uitstekend idee om de slam van Zeinab El Bouni een dikke slinger te geven. Want haar oproep om minder te labelen, minder op eerste indrukken of op afkomst af te gaan, zou je zowaar als een goed (humanistisch) voornemen voor 2018 kunnen bestempelen.

Zelfs de koning had het namelijk in zijn kerstboodschap over dat het in Nederland steeds moeilijker wordt om 'elkaar te ontmoeten'. Dat iedereen maar in zijn eigen bubbel blijft en iedereen die niet tot die bubbel behoort met achterdocht benadert. En daar is Zeinab wel een beetje klaar mee, eerlijk gezegd. Stel je nou eens voor dat haar droom werkelijkheid wordt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie