HUMAN

Lev komt uit een probleembuurt maar is niet boos

  1. Nieuwschevron right
  2. Lev komt uit een probleembuurt maar is niet boos

Begrip. Dat is volgens woordkunstenaar Lev Avitan het toverwoord wat betreft de mensen en problemen in achterstandswijken in Nederland. En hij kan het weten, aangezien hij er vandaan komt.

Lev heeft een treffende vergelijking in huis als het gaat om probleem- /achterstands- /kansenwijken. Waar normale wijken in Nederland normaal kunnen ademen, zijn de probleemwijken vaak astmatisch, hebben dus meer moeite met ademen dan normaal gesproken het geval is.

In die zin is het ook niet raar dat problemen in dit soort wijken groter zijn dan in de rest van het land. Maar dat is echt een kip- en eiverhaal, dat je sowieso niet oplost door heel hard te oordelen en alle inwoners van zo'n wijk weg te zetten als probleemgevallen die de maatschappij liever kwijt dan rijk is. Luister daarom naar zijn vurige slam, voorgedragen in Club HUB, het dagelijkse jongerenmagazine.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geef je op voor Tussenuur Slam!

Hou jij ook van gedichten voordragen in een microfoon (en met een camera voor je snufferd)? Sluit je dan in onze optocht van woordkunstenaars.

{rsform 42}
Ster advertentie
Ster advertentie