HUMAN

Mare houdt van meisjes (en roept dat van de daken)

  1. Nieuwschevron right
  2. Mare houdt van meisjes (en roept dat van de daken)

Steeds meer mensen behoren tot de minderheid, die zich verbonden voelen in de zogeheten LGBTQIA+gemeenschap. Dat constateert woordkunstenaar Mare Groen, die helaas nog altijd wordt nageroepen op straat als ze hand in hand loopt met haar vriendin.

En daarom vond Mare het hoogste tijd om van daken te schreeuwen dat ze van meisjes houdt. En hoe beter dat te doen dan rondom Paarse Vrijdag, de dag dat scholieren en studenten paarse kleding dragen om hun solidariteit te tonen met de Lesbian, Gay, Bisexual, Transsexual, Queer, Intersex, Asexual-gemeenschap (LGBTQIA+).

Hoewel Mare dol is op alle mensen, heeft ze toch een flinke voorkeur voor meisjes. Ze zou zich om alle meisjes heen willen vouwen, als een blouse. Dat blijkt in ieder geval uit haar gedicht in Tussenuur Slam, elke week live te zien bij Club HUB op 101tv en NPO3.nl.

Loftrompet steken

'Er zijn meerdere wegen die níet naar Romeo en Julia leiden', slamt Mare prachtig om aan te geven dat steeds meer mensen zich bewust worden van hun geaardheid en gender (hoe vervelend je dat woord ook vindt). Maar uit haar interview met Club HUB-presentator en Tussenuur-host Joram Kaat blijkt dat het anno 2017 nog steeds niet makkelijk is om openlijk ervoor uit te komen dat je niet hetero bent.

Niet voor niets scant Mare eerst de straat af waarin ze lopen, voordat ze de hand van haar vriendin durft vast te pakken. En om te voorkomen dat ze rond Paarse Vrijdag heel cynisch of afkeurend dit soort feiten onder de aandacht brengt, steekt ze juist de loftrompet over het object van haar verlangen: meisjes.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie