Naar homepage
HUMAN

Kun je in een tussenuur 'Daily' van Vinchenzo coveren?

  1. Nieuwschevron right
  2. Kun je in een tussenuur 'Daily' van Vinchenzo coveren?

Talinka van het CSG Bogerman in Sneek wilde onderzoeken of het mogelijk is om met klasgenoten in een tussenuur een liedje te leren spelen. En dan ook nog met scholieren die soms nog nooit een instrument hadden vastgehouden. Ga er maar aan staan.

Joram Kaat is niet iemand die normaal gesproken hete vuren uit de weg gaat. Maar wanneer je met jongeren, die soms nog nooit een instrument hebben vastgehouden en ook niet per se ritmisch of muzikaal zijn, in een lousy tussenuur een heel nummer onder de knie wil krijgen, dan kun je haast wel spreken van een onmogelijke challenge.

Althans, als je ook nog wil dat het nummer een beetje klinkt. Samen met de muziekleraar Anne hadden we besloten om 'Daily' van Vinchenzo na te spelen.


(Joram gaf de challenge net voordat het tussenuur van start ging nog wat extra lading mee)

Geen seconde te verliezen

En of dat al niet moeilijk genoeg was, hadden we bedacht dat Joram in zijn show op 3FM diezelfde avond Vinchenzo zou bellen om hem een fragment van de track te laten horen. En of het zijn goedkeuring kon wegdragen.

Als de handjes van de scholieren nog niet bezweet waren, dan waren ze dat na deze mededeling wel. Kortom, er was geen seconde te verliezen zodra het tussenuur in ging. Check hieronder hoe de leerlingen van Boogerman het er vanaf brachten en kijk ook naar de reactie van Vinchenzo zelf.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie