HUMAN

Kun je in een tussenuur een driegangenlunch maken (voor ouderen)?

  1. Nieuwschevron right
  2. Kun je in een tussenuur een driegangenlunch maken (voor ouderen)?

Samen met onze vrienden van Young Impact wilden we een Tussenuur-challenge organiseren, die niet alleen maar voor de thrill van de scholieren zelf was bedoeld. Maar juist voor het plezier van een ander. En dus gingen we naar Spijkenisse.

Want daar was ineens Laurent van OSG De Ring van Putten in Spijkenisse. Die school was in aanraking gekomen met de idealen en uitgangspunten van Young Impact en Laurent gaf hier zijn eigen draai aan.

Hij vroeg zich af of het mogelijk is om met zijn hele klas in hun tussenuur een driegangenlunch te organiseren voor ouderen van dagen, omdat zij vaak in een sociaal isolement zitten. Dat vonden Joram en Saskia zo'n onbaatzuchtig plan, dat ze de uitdaging aangingen.

Schone taak

We vonden een twintigtal ouderen van woonzorgcomplex Careyn in Spijkenisse die wel in waren voor een avontuurtje. Daarnaast was de plaatselijke buurtsuper zo aardig om zijn deuren te openen en het eten te verzorgen.

Aan de klas van Laurent vervolgens de schone taak om in een tussenuur een driegangenlunch (meloen met ham - rode kool, aardappelpuree, gehaktbal en appelmoes - aardbeienpudding met vers fruit en slagroom) te bereiden en uit te serveren. Of dit lukte, zie je hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie