HUMAN

Chevelly (18) hoeft heus geen nieuwe Beyoncé te worden

  1. Nieuwschevron right
  2. Chevelly (18) hoeft heus geen nieuwe Beyoncé te worden

Zolang ze haar geld kan verdienen met haar grote passie zingen, dan is de 18-jarige TVOH-kandidate al blij zat. Sowieso heeft ze het gevoel dat ze in haar leven tot nu geblessed is. En dat gevoel spat van het scherm tijdens haar Tussenuur Jam. Vlak na haar gig in Club Hub spraken we haar.

Het zegt toch best wat over de vastberadenheid van een artiest wanneer je voor het tweede achtereenvolgende jaar een poging waagt om ver te reiken in The Voice of Holland. Waar Chevelly Cooman vorig jaar op een haar na de blinde audities van het programma niet overleefde - Ali B. verklaarde later spijt te hebben dat hij niet omdraaide - deed ze dit jaar doodleuk gewoon weer een poging.

En niet zonder succes, want na haar interpretatie van Michael Jackson's 'Ben' draaiden de stoelen ditmaal wel en had Chevelly de coaches voor het uitkiezen. Ze koos uiteindelijk voor Lil Kleine. "Als je daar staat, is het echt een momentopname en moet je in the heat of the moment kiezen. Mijn gevoel zei me dat ik voor Lil Kleine moest kiezen."


(Ondanks haar ervaringen in TVOH was Chevelly toch ook best nerveus voor haar Jam bij Club Hub)

Op zoek naar stijl

Elke ervaring is op dit moment in haar carrière meegenomen. Ze is inmiddels tweedejaars student aan de Popacademie in Utrecht en zingen doet ze al fanatiek vanaf haar twaalfde, maar ze staat echt nog aan het begin van haar muziekcarrière. "Ik ben nog steeds een beetje op zoek naar mijn stijl, maar ik weet dat ik heel dicht bij soul en R&B zit. Als ik daar een combinatie in weet te vinden, dan wordt het vast heel vet."

Omdat Tussenuur Jam live is in Club Hub, was ze ook echt wel een tikkeltje nerveus. "Toen ik in de studio kwam, dacht ik wel: Wow, dit is echt een happening. Maar uiteindelijk ging het best goed. Ik koos ervoor om 'Treat Me Like Somebody' van Tink te zingen, wat gaat over dat je wordt behandeld op een manier die je niet verdient. Dit nummer is om te zeggen: 'Yo, ik ben ook iemand, heb een beetje respect.' Ik hou heel erg van nummers met een verhaallijn."

Geen bullshit

En haar dromen? Die zijn heus niet gigantisch. "Er zijn tegenwoordig heel veel artiesten die alleen maar schrijven over geld, dat soort bullshit. Ik wil gewoon schrijven over echte dingen, ik wil dat mensen me zien staan en wil me bewijzen in de muziekscene.

"Maar het gaat me niet om aanzien of het grote geld. Ik hoef heus niet de nieuwe Beyoncé te worden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie