HUMAN

Spreekuur bij Tussenuur: niet Mark & Ramon maar Frank & Ramon bij Club Hub

  1. Nieuwschevron right
  2. Spreekuur bij Tussenuur: niet Mark & Ramon maar Frank & Ramon bij Club Hub

Rap, pop, hiphop; alle muziekstijlen komen voorbij in Tussenuur Jam, ons open podium in Club Hub. Maar deze week doen we het net even anders, namelijk met poëzie. Maar wel op muziek, en dat zorgt voor een bijzondere combinatie.

Frank en Ramón vormen sinds een paar jaar het duo 'Spreekuur'. Spreekuur draagt gedichten voor op muziek. Frank schrijft de gedichten en draagt ze voor, Ramón maakt daar passende muziek bij. "Ik vertel heel persoonlijke gedichten, maar iedereen kan er een eigen verhaal bij maken. Het moet mensen raken, als dat tijdens een optreden bij ten minste één persoon gebeurt ben ik al blij," vertelt Frank.

Van exen tot maatschappelijke problemen

De gedichten gaan vooral over dingen die gebeuren in het leven van Frank, of over dingen die zich afspelen in de wereld: van exen tot maatschappelijke problemen. Het gedicht dat ze in de studio van Club Hub voordragen, heet 'Muziek' en gaat over een periode waarin Frank zich niet gehoord voelde. "Ik zocht een manier om mezelf te laten horen, en uiteindelijk is dat het maken van gedichten geworden."

Op dit moment is Spreekuur bezig met een EP, waarop gedichten onder begeleiding van muziek worden opgenomen. "We zijn nu bezig met het schrijven van de teksten en het maken van de muziek. Hierin vullen we elkaar ook aan, Ramón geeft zijn mening over mijn teksten en ik geef mijn mening over zijn muziek. Maar we zeggen nooit wat de ander moet doen, daarin laten we elkaar heel vrij."

Trendsetter

Gedichten voordragen op muziek is best bijzonder, en wordt niet veel gedaan. Hoewel onze serie Tussenuur Slam ook zeker in die lijn past. Een 'trendsetter' wil Frank zich dan ook niet noemen.

"Ik weet ook helemaal niet of je wat ik doe, poëzie mag noemen. Maar ik doe het lekker toch. Ik schrijf teksten en ik doe daarmee gewoon wat ik wil. Ik vind tekst op muziek heel mooi, maar kan zelf geen instrument bespelen en al helemaal niet zingen. Maar op deze manier kan ik toch wat met muziek doen."

Check het optreden van Spreekuur hier:

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie