HUMAN

Ismena (19) wil door muziek depressie bespreekbaar maken

  1. Nieuwschevron right
  2. Ismena (19) wil door muziek depressie bespreekbaar maken

Gewapend met gitaar en het zelfgeschreven nummer 'Crazy' stapte Ismena (19) de studio van Club Hub binnen. Haar missie? Depressie bespreekbaar maken.

Ismena schrijft veel nummers over zware onderwerpen, bijvoorbeeld over de dood, het geloof en depressie. "Veel mensen krijgen te maken met depressie, toch wordt er maar weinig over gesproken. Ik hoop dat het door mijn muziek meer bespreekbaar wordt."

Deze onderwerpen lijken misschien heftig voor een negentienjarige singer-songwriter, maar hierover schrijven is wat ze het liefste doet. "Ik probeer mensen met mijn muziek een spiegel voor te houden, zodat ze gaan nadenken over zichzelf en de wereld."

Niet goed genoeg

Als kind was Ismena altijd al bezig met het maken van muziek, ze heeft in een koor gezeten en ging naar de muziekschool. Maar toen ze ouder werd, liet ze muziek links liggen omdat ze dacht dat ze niet goed genoeg was. Uiteindelijk koos ze ervoor om toch verder te gaan.

En dat is maar goed ook, want muzikaal gaat ze zo lekker dat ze een EP uitbracht. Het maken van Breathe Me is voor Ismena een lange, maar leerzame periode geweest. "Ik zag het maken van een EP altijd als het begin van een mogelijke muzikale carrière. Nu de plaat uit is, voelt het alsof dat begin ook echt is gemaakt."

Leven van muziek

"Ik haal veel inspiratie uit de natuur, drukke plekken en dingen die ik zelf meemaak." Dus is Ismena met een notitieboekje de natuur ingegaan om nummers te schrijven voor haar EP. Als ze de smaak te pakken heeft, schrijft ze zo een nummer per week. "Veel van die snel geschreven nummers doe ik uiteindelijk weg, omdat ik ze niet goed genoeg vind."

Ismena is fulltime bezig met muziek, want naast dat ze regelmatig optreedt en haar eigen nummers schrijft, studeert ze aan de Nederlandse Pop Academie. Haar toekomstplannen zijn al gemaakt. "Ik wil muziek maken en daarvan kunnen leven."

Check de nieuwe Tussenuur Jam hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

ZIT JE ERGENS MEE OF ZIE JE HET (EVEN) NIET MEER ZITTEN? KLIK DAN HIER VOOR ONMIDDELLIJKE HULP.

Ster advertentie
Ster advertentie