HUMAN

Della Dix en Royal bouwen huisfeest bij Club Hub

foto: Royal (l) & Della Dix (r)
  1. Nieuwschevron right
  2. Della Dix en Royal bouwen huisfeest bij Club Hub

Della Dix en Royal bouwen een (huis)feestje tijdens de Tussenuur Jam in Club Hub. Met het nummer Huisfeest en hun aanstekelijke energie, wilden de rappers de studio op hun kop zetten, en dat is aardig gelukt.

Het is bijna onmogelijk om naar deze Tussenuur Jam te kijken zonder zin te krijgen in een te gek huisfeest. Dit soort feesten zijn Della Dix niet onbekend, hij woont in een studentenhuis en is dus regelmatig op dit soort feestjes te vinden. Alles wat je doet denken aan een typisch huisfeest, komt voorbij in het nummer van Della Dix en Royal: heel veel gratis drank, potjes bierpong en mensen die willen fixen.

Muziek met humor en zelfspot

Della Dix en Royal zijn een gouden combinatie. Ze brachten samen al wat nummers uit, zoals 'Zonsondergang' en 'Gezegend'. "We traden een keer samen op en toen hebben we de hele zaal op zijn kop gezet. Dus nu doen we vaker dingen samen," vertelt Della Dix.

'Huisfeest' is een single van de eerste EP van Della Dix, die op 26 oktober uitkomt. "Het maken van een EP was echt een droom. De naam van de EP, Dixlexie, had ik al heel lang liggen en ik wist wat voor soort muziek ik wilde maken voor op de plaat. Sinds kort hebben we een schuurtje omgebouwd tot studio, waar we de nummers hebben opgenomen."

Royal (l) en Della Dix (r) zetten de club hub studio op zijn kop

De sound van Della Dix is vrolijk en positief, al zegt-ie het zelf. "Je hoort de laatste tijd veel straatrap en club bangers, maar mijn muziek is anders. Ik ben een heel vrolijk persoon en ik denk dat dat ook terug is te horen in mijn muziek." Zijn muziek is niet alleen vrolijk, maar bevat ook humor en zelfspot, zoals te horen is op zijn single 'Dixi(e)'. In dit nummer maakt hij zijn eigen naam belachelijk, in het echt heet Della Dix namelijk Dixie.

Doet dat je denken aan de bekende groene wc’s op festivals? Dan ben je zeker niet de enige. Op het nummer 'Dixi(e)' rapt hij namelijk: “Zij wil met me mee, ze weet niet eens hoe ik heet. Maar zodra ze het weet, dan zegt ze nee. Want sowieso moet ze denken aan Dixi WC”.

Gekkenhuis

De vrolijke sound slaat aan bij het publiek, want de afgelopen maanden waren een gekkenhuis voor Della Dix. Zijn muziek ging lekker, hij ging van optreden naar optreden en stond zelfs op het festival Solar. "Soms moet ik even stil staan en beseffen dat dit allemaal echt gebeurt. Het wordt snel normaal, ik moet niet vergeten er ook van te genieten. Ik leef echt mijn droom."

Maar het succes komt niet zomaar uit de lucht vallen, daar werkt hij hard voor. Afgelopen jaar studeerde hij af en nu heeft hij een fulltimebaan. Al zijn vrije tijd gaat op aan het schrijven van muziek, het opnemen van nieuwe singles en aan optredens. "Ik slaap soms maar vijf uur per nacht. Maar dat vind ik niet erg, want ik haal juist energie uit het maken van muziek. Mijn muziek zorgt ervoor dat ik gewoon door kan gaan."

Check de Tussenuur Jam van Della Dix en Royal hier:

Video niet beschikbaar

En check hier alle Tussenuur Jams bij Club Hub.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie