HUMAN

Jelle Verse rapt over opgroeien zonder vader

  1. Nieuwschevron right
  2. Jelle Verse rapt over opgroeien zonder vader

Rapper Jelle Verse snijdt met zijn teksten vaak heftige thema's aan. Maar, let wel, over een vrolijke beat. Tijdens zijn Tussenuur Jam in Club Hub rapt hij over eenzaam voelen tussen vrienden en volwassen worden.

De 21-jarige rapper liet samen met gitarist Kristian van der Heijden zijn nieuwe track 'Eigen vader/ Solo' horen. Het nummer klinkt catchy en vrolijk, de tekst is dat niet. "Ik ben opgegroeid zonder vader," vertelt hij over de telefoon, een paar dagen na zijn Tussenuur Jam bij Club Hub. "Ik heb altijd veel vrienden gehad maar voelde me toch eenzaam. Dit nummer gaat over volwassen moeten worden en geen vader hebben die je daarbij helpt. Maar die tijd heeft me ook iets goeds gebracht, ik heb veel geleerd omdat ik vaak op mezelf was."

Artistieke vrijheid

Een vrolijke en pakkende beat, onder een betekenisvolle tekst; dat is de sound waar Jelle voor gaat. Zijn inspiratie haalt hij uit artiesten als Fresku en Ronnie Flex, die hij bewonderd vanwege de artistieke vrijheid die beide artiesten nemen. Zijn eigen nummers zijn vaak persoonlijk en vertellen een serieuze boodschap, maar hij doet dit op een laagdrempelige manier zodat iedereen ernaar kan luisteren.

En dat is goed terug te horen op zijn tweede album Lil Verse, dat onlangs uitkwam. Met dit album viert hij zijn 21ste verjaardag, waarop hij zichzelf eindelijk volwassen mag noemen. Op Lil Verse kijkt hij terug op zijn jeugd. Hij rapt over zijn tijd op de middelbare school, over het buitenbeentje zijn op het schoolplein en dus over hoe het is om op te groeien zonder vader.

Boos op de wereld

Op zijn eerste album Crelatief was Jelle Verse nog niet vrolijk catchy, toen was hij nog voornamelijk boos. "Op de middelbare school was ik niet gelukkig, mensen begrepen me niet. Ik was boos op de wereld en dat hoorde je terug in mijn muziek. Nu zit ik op een creatieve school en heb ik eindelijk het idee dat de mensen om me heen mij begrijpen. Ik ben nu gelukkiger dan toen, dat breng ik ook over in mijn muziek."

Benieuwd naar de Tussenuur Jam van Jelle Verse? Check zijn optreden hier:

Ster advertentie
Ster advertentie