HUMAN

El Cappuccino maakt muziek in de naam van 'love'

  1. Nieuwschevron right
  2. El Cappuccino maakt muziek in de naam van 'love'

Op ons wekelijkse open podium bij de vrienden van Club Hub rapt El Cappuccino in zijn Tussenuur Jam over exen en mislukte relaties. Op een catchy beat, dat wel.

El Cappucino, die eigenlijk Yossef van Loon heet, rapt zijn nummer 'We leven nog' in Club Hub. Het nummer is een mix van verhalen over exen en relaties die niet altijd leuk waren. "Dit nummer gaat over mijn eigen ervaringen, en wat ik van vrienden heb gehoord. Het gaat over relaties die niet gingen zoals je wilde."

Dit nummer heeft misschien niet zo'n vrolijke betekenis, maar bijna elk ander nummer van El Cappuccino wel. "De meeste teksten die ik schrijf gaan over vrolijke dingen als de zomer, lol maken en feestjes. Ik wil muziek maken waar je op kunt dansen in de club, maar ik wil dat je datzelfde nummer ook in je slaapkamer kunt opzetten en kunt chillen terwijl je het luistert. Ik maak alleen muziek in de naam van 'love'."

Meer, beter, groter

'We leven nog' gaat lekker op Spotify, het nummer heeft al meer dan negentigduizend streams. El Cappuccino is blij en vereerd dat het nummer zo goed wordt beluisterd, maar dit is voor hem pas het begin. "Het klinkt misschien gulzig, maar het moet allemaal nog meer. Ik ben altijd een stap verder aan het denken. Wanneer ik iets heb bereikt, en het eigenlijk zou moeten vieren, zit ik in mijn hoofd bij het volgende project. Maar ik kan er ook van genieten, als ik er bij stil sta voel ik oprechte blijdschap en dankbaarheid."

Naast het schrijven en opnemen van nummers en het fixen van optredens, zit hij op de popacademie. Maar daar kwam hij niet zomaar terecht, hij probeerde eerst drie andere opleidingen die allemaal niks voor hem waren. Toen besefte hij zich dat hij zich serieus met muziek wilde bezig houden. "Ik heb echt ballen moeten verzamelen om tegen mijn ouders te durven zeggen dat ik iets met muziek wilde doen. Er zit zo'n risico aan, succes is niet gegarandeerd. Uiteindelijk steunden mijn ouders me juist heel erg. Dus ben ik naar de popacademie gegaan."

Concrete plannen voor de toekomst zijn er nog niet, maar El Cappuccino weet goed wat hij wil. "Ik kan niet uitmaken hoe de toekomst eruit komt te zien, maar ik heb wel doelen. Ik zou graag worden getekend bij een label. Zij kunnen dan wat werk uit handen nemen zodat ik me kan focussen op mijn specialiteit: muziek."

Check de Tussenuur Jam hier (en kijk hier de overige Jams):

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie