HUMAN

YMF en Jay de Goat blijven heel normaal

  1. Nieuwschevron right
  2. YMF en Jay de Goat blijven heel normaal

Twee energieke rappers deze week in de Tussenuur Jam, ons open podium in Club Hub. YMF en Jay de Goat rappen over normaal blijven terwijl de wereld om hen heen verandert.

De boys rappen hun track 'Switch'. Dit Engelstalige nummer gaat over jezelf blijven terwijl de mensen en de wereld om je heen veranderen. Iets wat YMF zelf regelmatig meemaakt nu zijn muziek lekker gaat. Hij merkt dat anderen hem zijn succes soms misgunnen, maar daar trekt hij zich niks van aan. Hij blijft gewoon muziek maken en lekker zijn eigen ding doen.

(YMF)

Groot worden in Amerika

Deze track maakte hij samen met klasgenoot Jay de Goat en staat op zijn EP Leaked, die dit jaar uitkwam. Normaal gesproken rapt Jay de Goat alleen in het Nederlands, maar voor zijn samenwerking met YMF maakte hij een uitzondering. En dat klinkt behoorlijk goed.

YMF maakt namelijk Engelstalige tracks, niet alleen omdat dit hem beter ligt, maar ook omdat hij ooit hoopt door te breken in het buitenland. In Amerika bijvoorbeeld. Volgens hem past zijn muziekstijl daar goed, hij merkt dat hij in Zuid-Amerika al veel beluisterd wordt op Spotify.

Zeven voornamen

YMF is een artiestennaam, zijn echte naam is Rabbani. Achter die artiestennaam zit best een grappig verhaal. Naast Rabbani, heeft hij namelijk nóg zes voornamen. Zijn moeder vond één voornaam veel te gewoontjes, dus besloot ze haar kinderen zeven voornamen te geven.

YMF zijn de letters van zijn eerste drie voornamen, Yaasien, Mohammed en Faateh. Hij wilde een artiestennaam die lekker bekte, maar die ook dicht bij hemzelf lag. Dus werd het YMF.

(YMF & Jay de Goat)

Leven van muziek

Al sinds hij elf jaar oud is schrijft YMF zijn eigen nummers en maakt hij muziek. Zijn tracks gaan vaak over vrolijke dingen, maar hij stopt er altijd wel iets persoonlijks in.

Hij heeft dus behoorlijk wat ervaring. Intussen heeft hij al een album en een EP uitgebracht. Maar zijn échte droom moet nog uitkomen: kunnen leven van zijn muziek.

Check hier de Tussenuur Jam van YMF en Jay de Goat:

Check hier alle Tussenuur Jams

Ster advertentie
Ster advertentie