HUMAN

Waar woon jij liever: stad of platteland?

  1. Nieuwschevron right
  2. Waar woon jij liever: stad of platteland?

Tractors op de weg, koe Betsie melken en mensen die op klompen lopen. Dat is wat het grootste deel van ons panel zich voorstelt bij het platteland. Maar klopt dat ook? Met ons panel bespreken we deze keer de verschillen tussen stad en platteland.

Eva komt uit Vragender in de Achterhoek, op een steenworpafstand van de plek waar elk jaar de Zwarte Cross wordt gehouden. "Alle stereotypen van het platteland komen bij ons voor," zegt ze in ons nieuwe panelfilmpje waarin we onze scholieren vroegen naar de verschillen en overeenkomsten tussen stad en platteland. "Ik woon op een boerderij omringd door groen, we lopen thuis op klompen en er rijden tractors rond. Ik ben dat gewend."

Adnan symboliseert de tegenpool van Eva. Hij komt uit Amsterdam en zou liever nooit op het platteland wonen. "De vooroordelen over Amsterdammers zijn dat we bot zijn en ons verheven voelen boven anderen. Dat is denk ik ook deels waar."


(Op het platteland is het veel te rustig. En stinkt het. Naar natuur)

Allesbehalve bekakt

Eva vindt dat ze in de stad bekakt praten. "Maar ja, van mij vinden ze vast dat ik heel boers praat. Maar dat klopt ook, haha. Als ik deze filmpjes terug zie denk ik al tijd: OMG! Praat ik echt zo?"

En de stad ik teringdruk, dat vindt Adnan zelfs. Maar op het platteland word je dan weer gek van de stilte. In een dorp kent iedereen elkaar en in de stad moet je vechten voor je plek. Waar woon je nou liever?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie