HUMAN

Zoveel prestatiedruk voelt ons panel

  1. Nieuwschevron right
  2. Zoveel prestatiedruk voelt ons panel

"Prestatiedruk stopt pas als je met pensioen gaat." Dat vindt de 19-jarige Eva van het Tussenuurpanel. Waar generatiegenoten bij bosjes bezwijken onder stress en burn-out raken, is prestatiedruk iets waar je niet aan ontkomt vandaag de dag.

Eigenlijk voelde alleen Ole nauwelijks tot geen prestatiedruk, toen we het panel vroegen om met hun handen uit te beelden hoeveel druk ze voelen om te moeten presteren. Ole heeft al vaker heeft laten doorschemeren dat hij het leven neemt zoals het komt, en het hem niet zoveel uitmaakt of hij nu vijf of acht jaar over zijn havo doet.

Hoe anders is dat bij Adnan, de streberige tiener uit Amsterdam die summa cum laude wil slagen, zodat hij een prestigieuze opleiding in Engeland kan volgen. Adnan komt zogezegd armen tekort om zijn prestatiedruk uit te beelden. Het contrast tussen Adnan en Ole verleidde ons al eens om ze naast elkaar te portretteren.

We moeten zoveel

We moeten zo veel. Ken je dat gevoel? Je hebt het ene nog niet afgerond, of het andere staat al trappelend op je te wachten. De allerhoogste cijfers moet je halen, de allervetste feestjes moet je bij zijn, de allertofste Insta-posts moet je maken, de allerbijzonderste reizen moet je maken, de allerknapste vrienden moet je hebben, en natuurlijk moet je de allercoolste baan hebben.

Het is bijzonderder als je geen prestatiedruk voelt dan wel. Hoe is het met het Tussenuurpanel? Hoe groot is hun druk? En hebben ze ook wel eens het gevoel te bezwijken?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lees veel meer over prestatiedruk, en vooral wat je er tegen kunt doen, bij onze vrienden van MIND.

Ster advertentie
Ster advertentie