HUMAN

Het panel van Tussenuur is ook wel eens eenzaam

  1. Nieuwschevron right
  2. Het panel van Tussenuur is ook wel eens eenzaam

Adnan van het Tussenuurpanel is weliswaar heel vaak alleen, als hij weer zit te studeren op zijn kamertje. Maar daar kiest hij zelf voor, dus om te zeggen dat hij eenzaam is, nee. De rest van het panel kon zich hun eenzame periodes echter nog helder voor de geest halen.

Dat steeds meer jongeren zich eenzaam voelen, bleek maar weer eens afgelopen week. Uit Brits onderzoek blijkt namelijk dat eenzame jongeren sneller psychische problemen (depressies, laag zelfbeeld) en slaapproblemen ontwikkelen. Ook raken ze sneller verslaafd aan alcohol en wiet, ervaren ze meer stress, bewegen ze minder en hebben ze vaker geen werk of opleiding.

Ga d'r maar aan staan dus. En omdat uit onderzoek van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving blijkt dat zo'n zeventig procent van de jongeren zich wel eens eenzaam voelt, wilden wij van ons panel weten of zij zich wel eens eenzaam voelden en waarom.

Alleen maar niet eenzaam

Adnan, die zowat elke vrije minuut besteedt aan het maken van huiswerk en leren en studeren, omdat hij summa cum laude wil slagen, weet heel goed het verschil aan te geven tussen eenzaamheid en alleen zijn. Want alleen is hij zeer regelmatig, maar daarbij voelt hij zich niet eenzaam.

Voor de rest kon bijna iedereen zich wel een situatie of periode voor de geest halen, waar ze zich eenzaam hebben gevoeld. Gelukkig ging het vaak over een periode die inmiddels achter hen ligt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie