HUMAN

Lesbische sex; hoe dan?!

  1. Nieuwschevron right
  2. Lesbische sex; hoe dan?!

Stel je voor, je bent een twaalf of dertien jaar, en je voelt je anders omdat je niet zoals de meeste mensen om je heen op iemand van het andere geslacht valt. Of dat je je gewoonweg niet happy voelt in je eigen lichaam. En dan krijg je seksuele voorlichting op scholen en wordt met geen woord gerept over hoe normaal jouw gedachtes eigenlijk zijn. Dat is toch niet meer van deze tijd?

We waren al verkikkerd op onze meiden van het panel, Hannah en Eva, die voor geen enkel onderwerp een blad voor hun mond nemen. Maar toen ze zich afzonderlijk van elkaar druk maakten over de gebrekkige seksuele voorlichting bij hun op school, werden we getriggerd.

Eva valt vooral op meisjes en Hannah valt op jongens én meisjes. Wat ze nog weten van hun seksuele voorlichting op school is dat met bijna geen woord werd gerept over niet-hetero seks. Hannah vertelde zelfs in de video met Linda de Munck dat ze tijdens seksuele voorlichting uit de kast kwam als bi-seksueel en dat de lerares, waarschijnlijk met stomheid geslagen, zonder aandacht te schenken aan Hannah's openbaring verder ging met de les.

Seks-update

We vonden het dusdanig opvallend dat twee scholieren uit twee totaal verschillende delen van Nederland met hetzelfde verhaal over de seksuele voorlichting bij hun op school op de proppen kwamen, dat we er een klein onderzoek aan waagden.

En zo stuitten we op een onderzoek van Rutgers waaruit blijkt dat ruim 75 procent van de jongeren vindt dat de seksuele voorlichting op school wel een update kon gebruiken. En ontstond #kutvoorlichting. Met dank aan Eva en Hannah dus.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie