HUMAN

Linda de Munck praat met scholieren over voorlichting seksuele diversiteit

  1. Nieuwschevron right
  2. Linda de Munck praat met scholieren over voorlichting seksuele diversiteit

“Iedereen denkt dat lesbies alleen maar scharen, maar dat is helemaal niet zo.”

Deze week staat in het teken van #kutvoorlichting bij 3FM Tussenuur. Uit onderzoek blijkt namelijk dat scholieren niet tevreden zijn met seksuele voorlichting. Zo geeft 60 procent van de jongeren aan geen of weinig informatie te krijgen over homoseksualiteit. Daar hebben onze panelleden Eva en Hannah ervaring mee en gingen erover in gesprek met Linda de Munck.

Op wat val je?

Linda, Eva en Hannah zijn er zelf nog niet uit wat hun seksuele geaardheid is. Eva (19): “Ik zeg tegen iedereen dat ik lesbisch ben, maar ik zou misschien ook wel op een jongen kunnen vallen.” Linda (23) en Hannah (17) snappen dat gevoel wel. “Het is ook helemaal niet erg om niet exact te weten op wie je valt!”

Awkward

Op de bank van Linda praten onze panelleden over voorlichting over seksuele diversiteit op hun middelbare school. Hannah: “Ik kwam tijdens de voorlichting uit de kast. Daar vertelde ik dat ik misschien wel biseksueel zou kunnen zijn. De lerares liet me het vertellen, maar ging vervolgens lekker door met het andere onderwerp."

“Wauw, dus je lerares vond het zo awkward dat het genegeerd werd," vraagt Linda. “Dat bevestigt maar weer hoe groot het taboe op seksuele diversiteit is. En daarom is het belangrijk dat erover gepraat wordt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer over #kutvoorlichting? Klik hier


Ster advertentie
Ster advertentie