HUMAN

3FM Tussenuur maakt zich hard voor betere seksuele voorlichting

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Tussenuur maakt zich hard voor betere seksuele voorlichting

Op veel middelbare scholen is seksuele voorlichting nog steeds heel stoffig en awkward. Zo zegt 77 procent van de jongeren te weinig of geen informatie te krijgen over de leuke kanten van seks.

Seksuele voorlichting moet en kan positiever, en meer uitgebreid. Op veel scholen zijn lessen nog steeds heel erg gericht op de biologische kant van seksuele voorlichting. 'Een man en een vrouw. Piemel en vagina. Seks. Zwanger. Soa’s. Pas op! Seks is gevaarlijk!' Dat werk.


(Bron: Rutgers & Soa Aids Nederland)

Weinig aandacht voor seksuele diversiteit en de leuke kanten voor seks dus, vinden scholieren. Om te onderzoeken wat er beter kan, gingen we in gesprek met scholieren, seksuele voorlichting-expert Belle Barbé van Wipsite en het COC. Samen formuleerden we vier thema’s die bij seksuele voorlichting vaak onderbelicht zijn. Zo hebben we het te weinig over seksuele diversiteit, weerbaarheid, genot en erogene zones en communicatie en consent.

#kutvoorlichting

Vrienden van 3FM Tussenuur, 3FM-DJ Eva Koreman en seks-YouTuber Linda de Munck vinden het net als wij belachelijk dat seksuele voorlichting zo kut is. En daarom starten wij de actie #kutvoorlichting.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Deel onderstaande video op je feed, met je docent of school en met iedereen met wie je het wil delen, natuurlijk. En deel je eigen ervaring met seksuele voorlichting met ons met #kutvoorlichting.

Zelf les geven over seksuele diversiteit

3FM Tussenuur staat deze hele week in het teken van #kutvoorlichting. Zo gaan we in gesprek met YouTuber Hjalmar Kemperman over voorlichting over homoseksualiteit, gaan onze panelleden Eva en Hannah op bezoek bij Linda de Munck en spreken we met transgender Jim die zelf les is gaan geven over diversiteit.

Eva en Hannah uit ons panel brachten ons op het spoor hiervan. Daarvan maakten we eerder al een video.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie