HUMAN

Naaktfoto's: Lekker doen of gewoon nooit?!

  1. Nieuwschevron right
  2. Naaktfoto's: Lekker doen of gewoon nooit?!

Naaktfoto's. Misschien heb je ze ooit in een opwelling naar je crush verstuurd of in een heet appgesprek met je vriend of vriendin. Of misschien denk je wel hell no daar ga ik niet aan beginnen, want lekken ze uit, dan ben ik de lul. Haha letterlijk. Deze week gaat het panel met de billen bloot over naaktfoto's. Wat vinden zij: Lekker doen of gewoon nooit?

Je hebt vast weleens meegemaakt dat in een groepsapp van bijvoorbeeld je klas een naaktfoto van iemand rondgaat. Of ja niet daadwerkelijk verstuurd, maar doorgestuurd. Persoon A wilde persoon B een blote foto sturen en persoon B leek te vertrouwen. Niet dus. En hoewel het kan uitmonden in zo'n drama, kunnen dit soort foto's ook wél echt tussen twee personen (bijvoorbeeld in een relatie) blijven. Toch?!

Slutshaming

Verspreide naaktfoto's van meisjes leiden soms tot slutshaming. Maar het gebeurt ook al wanneer je op Insta een foto met teveel inkijk plaatst. Of wanneer je op straat loopt met een kort rokje. Het zorgt in ieder geval voor vooroordelen. Bij jongens ligt het anders met hun openbare seksuele gedrag, zij worden daarmee vaak als stoer gezien.

Hot or not?!

En omdat naaktfoto's, of in ieder geval het praten erover, aan de orde van de dag is, waren we benieuwd hoe ons panel hierover denkt. Pim vindt het fucking ongemakkelijk om het erover te hebben. Bijna allemaal hebben ze weleens naaktfoto's ontvangen, sommigen hebben ze ook verstuurd. Cheyenne vindt het maar niks: ''Je hoort om je heen wat ermee gebeurt en alsnog stuur je dan een foto. Als je elkaar zo graag naakt wil zien, ga gewoon naar elkaar toe.''

Ole vindt dat het moet kunnen. ''Als je op vakantie bent en je hebt even zin, dan kun je dat doen, het is toch voor diegene waar je al zolang mee samen bent.''

Hmm, lastig. Wat vind jij? Lekker doen of gewoon nooit? Check in de video wat het panel vindt (ook voor tips als je denkt: Lekker doen!)

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie