HUMAN

Dit artikel moet je gelezen hebben

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit artikel moet je gelezen hebben

Iedereen heeft dit artikel al gelezen, hoor! Jij nog niet? Nou, dan weet je echt niet waar iedereen het deze week over heeft. En ben je geen onderdeel van de incrowd.

Herkenbaar? Of zoals Brian uit het Tussenuurpanel zegt: "Je zit op de bank, kijkt op je telefoon en denkt: Shit, daar wil ik ook bij zijn, en dat je direct op de fiets wil stappen om naar toe te gaan."

Dat is zo'n beetje wat FOMO betekent, Fear Of Missing Out. Dat je bang bent om iets tofs te missen. Vooral ook omdat je op je telefoon kunt zien wat iedereen aan het doen is en het dus klip en klaar is, waar je allemaal niet bij bent, terwijl je ligt te niksen op de bank.


(Brian (l) en Roger weten niet wat FOMO betekent, maar kennen het gevoel wel degelijk)

Telefoon is om mee te bellen

Chayenne gaat op feestjes niet eens naar de wc, omdat ze niets wil missen. Dat is FOMO in extremis, dachten we zo. Toch kunnen de jongeren van het Tussenuurpanel best goed relativeren. Zo weet Adnan dat vooral de telefoon de boosdoener is van FOMO en precies om die reden wil Ole eigenlijk weer terug naar de mobiele telefoons waar je alleen maar mee kunt bellen.

En Brian weet dat een foto of een filmpje van 10 seconden maar een momentopname is van een feestje of andersoortig vertier. Vaak is het in echt lang niet zo leuk. Bovendien: Als iemand op een feestje de tijd heeft om zijn telefoon te pakken, een filmpje te maken, bewerken en uploaden, dan is het vast niet zo heel erg aan, toch?!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie