Naar homepage
HUMAN

Wat zou er gebeuren als héél Nederland vegetariër zou worden?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat zou er gebeuren als héél Nederland vegetariër zou worden?

Amber (17) uit Den Haag is vegetariër omdat ze het zielig vindt dat dieren moeten sterven voor vleesconsumptie. Maar ze vraagt zich af of haar protest wel iets uitmaakt. Wat zou er gebeuren als héél Nederland vegetariër zou worden?

In de Youtube-serie KNOW SHIT zoekt 3FM Tussenuur uit hoe het écht zit. Host Linda de Munck ging samen met Amber op zoek naar antwoorden op deze sappige vraag.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen vleesconsumptie = geen dierenleed?

Zou het fokken van dieren voor consumptie afnemen als heel Nederland vegetariër zou worden? Klinkt best logisch. Want als we geen vlees eten, hoeven we ook geen koeien, kippen, varkens, enzovoort meer te fokken. Toch?! Goeie vraag om uit te zoeken, zeker tijdens De Nationale Week Zonder Vlees.

("Het regent hamburgers!")

Goed gevoel

Al snel komen Amber en Linda erachter dat de wereld helaas niet zo simpel in elkaar zit. Althans, dat zegt Dé van de Riet, de eerste persoon die Linda en Amber spreken voor hun onderzoek. Dé is van de website vlees.nl en hij vertelt dat de boeren in Nederland niet alleen maar dieren fokken voor de Nederlandse markt. 80% is namelijk bedoeld voor de export.

Dé probeert Amber ervan te overtuigen dat haar idealisme wellicht goed is voor haar gevoel, maar dat het op grote schaal niet zo heel veel verschil maakt. Het is maar de vraag of Amber het daarmee eens is.

Zien en voelen

Amber en Linda brengen ook een bezoekje aan de fabriek van de Vegetarische Slager, waar ze een overall aan en een haarnetje op moeten. Nou, dan weet je het wel.

Daar ziet ze met eigen ogen (en voelt ze met eigen handen) dat je je niet hoeft neer te leggen bij het bestaande systeem van dieren fokken en doden voor een vleeservaring. Maar of dit nu haar vraag beantwoordt...

Heb je ook een vraag voor KNOW SHIT? Laat het dan weten in de comments op YouTube, mail naar tussenuur@3fm.nl of vul het formulier hieronder in.

Ster advertentie
Ster advertentie