HUMAN

Linda de Munck tekent naaktmodel met twee transgenders

  1. Nieuwschevron right
  2. Linda de Munck tekent naaktmodel met twee transgenders

Linde de Munck onderzoekt samen met transmeisje Dante de wereld van de lange wachtlijsten in de genderzorg. Ze ontmoeten transgender Nick, die al een tijdje wacht op een intakegesprek bij de genderpoli. “Ik zit niet lekker in mijn vel, ben depressief en heb suïcidale gedachtes.”

De tweede aflevering van KNOW SHIT is een feit. Bij ons nieuwe programma onderzoeken we vragen van jongeren uit de Tussenuur Community. Voor de tweede aflevering reist Linda de Munck naar Den Haag om de vraag van transmeisje Dante (16) te beantwoorden: Waarom zijn de wachtlijsten in de genderzorg zo lang en wat zijn de gevolgen daarvan?

En ja, dat is een best moeilijke vraag. Dante is zelf transgender en weet dat al vanaf hele jonge leeftijd. “Ik kwam als klein meisje al naar de genderpoli. Ik heb nooit hoeven wachten op genderzorg. Momenteel gebruik ik hormonen. Maar er zijn ook transgenders die pas later erachter komen dat ze transgender zijn. Die komen op een wachtlijst. Wat zijn de gevolgen van het wachten op genderzorg? En waarom is die wachtlijst überhaupt zo lang?”

Om Dante’s vraag te beantwoorden ontmoeten ze transjongen Nick in een atelier in Utrecht. Nick wacht al meer dan een jaar op een intakegesprek bij de genderpoli bij het VU medisch centrum. Door het lange wachten is hij depressief geworden. Hij deelt zijn verhaal met Dante en Linda.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Heb je een vraag en wil je onderdeel uitmaken van de Tussenuur Community? Stuur ons dan een DM via Instagram, app naar 06 26 82 40 24 of mail naar tussenuur@3fm.nl.

Ook een vraag voor KNOW SHIT?

Ster advertentie
Ster advertentie