HUMAN

Joram wordt gepest door een gast met spalk

  1. Nieuwschevron right
  2. Joram wordt gepest door een gast met spalk

Dit is KNOW SHIT, waarin de influencers van 3FM Tussenuur prangende vragen van jongeren beantwoorden. Beurtelings zullen Felicia Curlingford, Rens Polman, Linda de Munck, Joram Kaat en Cesar Majorana elke donderdag een jongere uit de Tussenuur Community helpen met hun probleem. De video daarvan uploaden we elke donderdag - net iets voor #BOOS - op ons kanaal.

De eerste vraag waar we in doken, kwam van Darshan Boerema (18) uit Heerenveen, op YouTube beter bekend als iPlaithy. Darshan heeft een lichte handicap, zijn ene been is korter dan de andere, wat met name op de basisschool munitie opleverde voor pestkoppen.

Dat heeft Darshan eigenlijk nooit begrepen. Hoezo wil je jezelf beter voelen door iemand anders klein te houden, uit te schelden of zelfs te mishandelen?! Wat gaat er in iemands hoofd om als je denkt dat dit de beste manier is om tevreden te zijn met jezelf?! Met andere woorden: Waarom pesten pesters? Dus stuurden we Joram naar de Friese Poort in Drachten om Darshan te helpen.


Deuren openen

We liegen niet als we zeggen dat we met een handvol redacteuren de klok rond hebben gezocht naar mensen die hebben gepest en daarover willen praten. Nogal wiedes dat die er zijn, anders was pesten ook niet zo'n groot probleem. Maar de schaamte is waarschijnlijk te groot om met de billen bloot te gaan voor de camera van KNOW SHIT.

Des te meer props voor Youri Swart. Niet alleen omdat hij de deuren van zijn Warrior Academy opende om door een rollenspel Darshan en Joram te laten voelen hoe het is om pestkop te zijn. Vooral door heel open te verklaren dat hij vroeger ook veel gepest heeft en waarom. Check het hieronder in de eerste aflevering van KNOW SHIT en vergeet niet te liken en te subscriben.

Heb je een vraag en wil je onderdeel uitmaken van de Tussenuur Community, mail dan naar tussenuur@3fm.nl!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Word je gepest of voel je de behoefte om ergens over te praten, neem dan contact op met onze vrienden van MIND of check de site van Stop Pesten Nu.

Ook een vraag voor KNOW SHIT?

Ster advertentie
Ster advertentie