HUMAN

Emma Wortelboer wordt week van Massi

  1. Nieuwschevron right
  2. Emma Wortelboer wordt week van Massi

"Ik vond het echt een emotioneel optreden," zegt Emma Wortelboer na de Tussenuur Jam van Massi. En terecht. In ons open podium in Club Hub treedt hij op met het nummer 'Alles', wat eigenlijk een excuusbrief is aan zijn ouders.

"Het nummer gaat over de relatie met mijn ouders," zegt Massi een paar dagen later aan de telefoon. "Van mijn veertiende tot mijn zestiende ben ik uit huis geplaatst. In die tijd was ik best wel lastig. Dit nummer is een soort excuusbrief en een blijk van waardering aan mijn ouders."

Muziek als therapie

Dat was het moment dat Massi serieus begon met het maken van muziek. "Toen ik uit huis was geplaatst ontdekte ik dat muziek maken werkte als therapie, ik kon er mijn emoties in kwijt. Ik had toen veel tijd om te schrijven en waar ik verbleef was een muziekkelder om in te oefenen. Sindsdien ben ik nooit gestopt met muziek maken."

Hij schrijft vaak nummers over persoonlijke onderwerpen en emoties zijn een rode draad in zijn muziek. "Mijn muziek is vaak gelinkt aan hoe ik me voel, ik vind het belangrijk om te schrijven over hoe ik me voel of wat ik meemaak. Maar dat maakt het soms ook lastig, ik kan geen vrolijk nummer schrijven als ik me niet goed voel."

Maling aan hokjes

Massi schrijft dus vaak hele persoonlijke nummers, maar toch wil hij zich niet vastklinken aan een bepaalde muziekstijl. "Mijn basis is hiphop, maar ik maak niet alleen maar rap. Ik probeer grenzen op te zoeken en houd ervan om te experimenteren. Dat maakt het lastig mij in een hokje te plaatsen. Dat willen mensen graag, maar ik heb daar maling aan."

En dat maling hebben aan hokjes slaat lekker aan bij het publiek. Zijn nummer 'Als jij maar weet' werd namelijk al bijna vijftigduizend keer gestreamd op Spotify. "Er zijn natuurlijk artiesten met miljoenen streams, maar dat mijn nummer het zo goed deed was echt een dingetje voor mij. Toen ik die track maakte voelde het al goed, maar dat hij zo vaak gestreamd zou worden had ik niet verwacht."

Niet stilzitten

Zijn muziek gaat lekker, maar dat is geen reden om stil te blijven zitten. "Ik treed vaak op met een live band, en samen met hen heb ik al plannen gemaakt voor het nieuwe jaar. Als dat allemaal gaat lukken, dan komen er heel veel leuke dingen aan in 2019."

Maar zijn grote droom blijft toch wel om te touren door het land. "Het lijkt me tof om dat in grote zalen te doen en uiteindelijk in de AFAS Live of de Ziggodome."

Check hier de Tussenuur Jam van Massi, en bekijk hier alle Jams.

Ster advertentie
Ster advertentie