HUMAN

Wie rent mee met Maartje (19) tegen depressie?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wie rent mee met Maartje (19) tegen depressie?

"Ik loop vaak hard als ik niet lekker in mijn vel zit. Dat vind ik fijn. Even je hoofd leegmaken, buiten zijn en trots zijn op jezelf. Het geeft een positief gevoel."

Instagrammer Maartje Bregman (19) wil aandacht vragen voor het onderwerp depressie. “Ik wil een taboe doorbreken. Zorgen dat we praten over depressie. Mensen schamen zich vaak als het niet zo goed met ze gaat, terwijl dat helemaal niet hoeft.”

Maartje wil op zaterdag 24 februari een hardloopclinic geven in het Amsterdamse bos. Met een groep mensen wil ze stukjes rennen en lopen. “Ondertussen delen we post-its met positieve teksten uit aan voorbijgangers. Van te voren bedenken we samen wat voor teksten dat zijn. Dat kunnen simpele dingen zijn als: ‘Je haar zit goed!’ maar ook persoonlijkere teksten.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Je hoofd leegmaken

Nu heeft Maartje tien deelnemers. “Maar het liefst loop ik met zo’n 20 - 30 mensen. Ik wil laten zien dat je van hardlopen vrolijk kan worden. Ik loop ook vaak hard als ik niet lekker in mijn vel zit. Dat vind ik fijn. Even je hoofd leegmaken, buiten zijn en trots zijn op jezelf. Het geeft een positief gevoel.”

Maartje kun je kennen van het Instagramaccount @gezondereceptjes. Daar deelt ze gezonde ontbijtjes en foto’s van dat ze aan het sporten is. Wil je meedoen met de hardloopclinic van Maartje? Meld je dan hier aan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Young Impact

De challenge van Maartje is onderdeel van Young Impact. Op 6 juni hebben zij hun Celebration, dit jaar in de Rotterdamse Ahoy. Young Impact staat in het teken van het helpen van anderen en het verbeteren van de wereld. Ook dit jaar trekt 3FM samen op met Young Impact.

Ster advertentie
Ster advertentie