HUMAN

Afval scheiden of een sportdag voor kleuters? Voor deze jongeren geen probleem!

  1. Nieuwschevron right
  2. Afval scheiden of een sportdag voor kleuters? Voor deze jongeren geen probleem!

Laatst waren vier tieners bij de wethouder in Oss. De twee ideeën van Eva & Nina en Tijn & Tom in het kader van Young Impact waren zo goed, dat de gemeente ze verder wil uitwerken voor de hele stad.

Check hier alles over Young Impact

Een steentje bijdragen aan een betere wereld? Volgens vier jongeren van het Maaslandcollege in Oss is dat helemaal niet moeilijk. Zij stapten gewoon met hun plannen naar de wethouder!

Zielig

Eva (14) en Nina (13) vinden sporten heel belangrijk. "Ieder kind heeft recht om te kunnen sporten, in welke omstandigheden dan ook," vertelt Eva. “Want sporten is gezond en goed voor je sociale contacten,” zegt Nina.

Om daar iets aan te doen, organiseerde het tweetal een sportdag voor zo’n vijftig kleuters. “Dat was een groot succes," zegt Nina. "Met z’n tweeën hadden we het goed georganiseerd. Zo hadden we bij een supermarkt ook voor elke kleuter gratis fruit geregeld. We zijn een goed team.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eventjes kletsen met de wethouder

“We willen eigenlijk dat dit soort sportdagen op alle basisscholen gegeven worden," zegt Eva. "Via school kwamen we in contact met de wethouder die hierover gaat. Maandag gingen we met hem in gesprek. Binnenkort gaan we ook in gesprek met het Sport Expertisecentrum van de gemeente Oss.”

Scheiden

Tijn (14) en Tom (13) waren maandag ook bij de wethouder in Oss. “Laatst hadden we een Young Impact-week. We bedachten een verbetering voor school en voor de wijk. Voor de school hadden we het volgende bedacht: prullenbakken waarbij je makkelijk afval scheidt," vertelt Tom. “Want afval scheiden is belangrijk én makkelijk”, zegt Tijn. “Dat doen we thuis ook.”

De wethouder heeft de twee doorgestuurd naar zijn contactpersoon die gaat over afval in de gemeente. “Daar hebben we binnenkort contact mee om te kijken of we speciale prullenbakken kunnen krijgen op school.”

Wil jij ook kijken of je iets kunt doen voor een betere wereld? Check dan snel de pagina van Young Impact en wie weet heb je straks net zo’n mooi verhaal als Tijn en Tom of Eva en Nina.

Ster advertentie
Ster advertentie