Meer NPO
STER Advertentie

Is 'Wittewijnmuziek' de ultieme seks-ballad?

Is 'Wittewijnmuziek' de ultieme seks-ballad?

Zaterdag 7 april 2018 - 08:00 uur

De tijd van partyrammers is gedeeltelijk voorbij voor De Jeugd van Tegenwoordig. Hun nieuwe album Luek kent er wel een paar, maar staat ook vol met prachtige odes aan bijvoorbeeld het ouderschap en aan de liefde. 'Wittewijnmuziek' is er daar één van en staat sinds deze week op de Playlist van 3FM.

Eén van de redenen waarom we allemaal zo'n fan zijn van deze formatie is omdat het live zo'n enorm feest is. De Jeugd live zien op Lowlands is misschien wel het ultieme feestje dat je kan meemaken. Het hele publiek zingt 'Watskebeurt' en 'Sterrenstof' woord voor woord mee. Helemaal luek! Maar de wat rustigere glijers, die ze óók maken, zijn net zulke pareltjes.

'Wittewijnmuziek'

Op de romantische seks-ballad 'Wittewijnmuziek' zoals 3voor12 het in hun interview noemde, wordt er vol bewondering en overgave over de liefde gezongen. Hoe die is veranderd nu we een paar jaar verder zijn met opeens kindjes erbij. Willie zingt over hoe hij het campingbedje voor zijn dochtertje nog moet opzetten voordat hij en zijn vrouw de liefde kunnen bedrijven.

Freddy beschrijft hoe hij haar 'butt naked midden in 't graanveld' gooit terwijl hij een momentje van geluk ervaart onder de roze wolken. Hij heeft een traantje in zijn ooghoek en denkt terug aan van waar ze helemaal zijn gekomen. Het is de perfecte mix tussen mierzoete openbaringen over de liefde, maar dan dus wel poedelnaakt ergens in een graanveld. 

Om deze spotify playlist te luisteren moet je toestemming geven voor social media cookies.

Live bij 3FM 

Een paar weken geleden kwam De Jeugd langs bij 3FM waar ze onder andere 'Wittewijnmuziek' live speelden. Check de beelden van dat optreden hieronder.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Festivalseizoen

De tour zit er net op, maar gelukkig gaat de groep deze zomer nog genoeg festivals af. Waaronder Lowlands en Down The Rabbit Hole.

Kijk live naar 3FM

Lees ook