3FM nieuws

Iedereen spelt het album van De Jeugd van Tegenwoordig verkeerd

  1. Nieuwschevron right
  2. Iedereen spelt het album van De Jeugd van Tegenwoordig verkeerd

De Jeugd van Tegenwoordig heeft een fonkelnieuw album uitgebracht en deze creatieve uiting vol liedjes heet Luek. L-u-e-k. Het is niet moeilijk. Toch wordt de titel van de plaat op de grote streamingdiensten verkeerd gespeld. Daarom, lieve mensen, hieronder drie stappen waarmee je metéén het album vindt en NIET geïrriteerd het weekend in gaat:

  1. Ga naar je favo streamingdienst
  2. Ga naar de zoekbalk
  3. Type 'De Jeugd van Tegenwoordig' in

En tadaaaa! Luek komt bovenaan de zoekresultaten te staan. Geen dank.

Luek of Leuk?

Op de streamingdiensten (lees: Spotify, Deezer en Apple Music) staat doodleuk (ha) Leuk in plaats van Luek. Alsof al die medewerkers dachten: oei, ik zal dat spellingsfoutje eens even lekker snel corrigeren met mijn bovengemiddeld ontwikkelde taalknobbel. En terwijl hij of zij nu ondertussen heel trots op zichzelf zit te wezen, kan de wereld die specifiek zoekt op het albumtitel (en dat zijn er veel), de plaat niet vinden.

Ondertussen is Willie Wartaal zelf ook de kluts kwijt:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hieronder keihard bewijs

Waarom is Luek verkeerd gespeld?

Waarom heet het album Luek en niet Leuk? Faberyayo gaf bij RTL Boulevard antwoord op deze prangende vraag: "Het idee was om in alle artwork en alle communicatie rondom het album zoveel mogelijk te wringen en te etteren bij het publiek." Willie Wartaal voegde daar lachend aan toe dat hij het superleuk vindt als mensen zich aan hun irriteren. "Dat zijn de mooie momenten. Daar doen we het voor."

3voor12 interview

Wie had dat gedacht: op zesde album Luek heeft De Jeugd van Tegenwoordig het vol liefde over het familieleven. Maar kun je dan nog wel hard gaan in de club? In gesprek met de kwaadaardige drieling over slechtgaan op Ibiza, je kind verwekken in Japan en een papa-appgroep. Lees hier het hele interview.

Ster advertentie
Ster advertentie