Artiest

De Jeugd van Tegenwoordig

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. De Jeugd van Tegenwoordig
De Jeugd van Tegenwoordig is een Amsterdamse rapformatie die in 2005 een rage ontketent met de single 'Watskeburt?!'. Inmiddels hebben ze vele harten veroverd, vijf albums gemaakt en tal van optredens op hun naam staan. De groep mannen hebben vele bijnamen, maar bestaat uiteindelijk uit Pepijn Lanen (Faberyayo), Freddy Tratlehner (Vjeze Fur), Olivier Locadia (Willie Wartaal) en hun vaste producent Bas Bron.

Volgens het officiële verhaal (een bio die bij het uitkomen van de single 'Watskeburt?!' wordt verspreid) komen Freddie, Pepijn en Willy elkaar tegen bij de voorrondes van Idols 1. De drie ontmoeten producent Bas Bron, die de beat voor 'Watskeburt' in elkaar fietst.

In werkelijkheid zijn de mannen van De Jeugd gewoon drie jongens uit Amsterdam-Noord, die voor de lol een nummertje willen maken. De demo 'Watskeburt' komt terecht bij platenbaas Kees de Koning van het label Top Notch. Als hij 'm draait, is de respons overweldigend. De track zwerft al een tijdje over het internet, maar na de eerste keer op de radio slaan de stoppen door. De requests blijven binnenkomen. 

De Machine, De Lachende Derde en “Ja, Natúúrlijk!”

Sinds 'Watskeburt' hebben ze elk festival in Nederland en België platgespleed en zijn ze een vaste waarde in de Nederlandse muziekwereld geworden. Albums zoals De Machine, De Lachende Derde en “Ja, Natúúrlijk!” worden instant klassiekers. ‘Sterrenstof,’ ‘Get Spanish,’ ‘Hollereer’ en ‘De Formule’ zijn de grootste hits van De Jeugd van Tegenwoordig. De nummers zijn te herkennen aan het creatieve taalgebruik en de spitsvondigheid. 

Nieuw album

In de podcast Yous & Yay kondigt Faberyayo aan dat er een nieuw album van De Jeugd van Tegenwoordig aankomt. In 2018 staan de mannen weer op het podium en brengen ze singels uit in aanloop naar het album genaamd Luek. ‘Gemist’ en 'Makkelijk (Voor Ons)’ zijn de eerste voorbodes van het album dat op 16 februari dat jaar moet uitkomen.

Tracks van De Jeugd van Tegenwoordig