Bob Dylan komt met vijfendertigste studioplaat

Dinsdag 13 maart 2012 - 10:02 uur

Bob Dylan werk op het moment aan een nieuw album. Vijftig jaar na zijn debuutalbum en still going strong.

De zeventigjarige zanger Bob Dylan werkt aan zijn vijfendertigste studio-album. Dat vertelt Los Lobos-zanger David Hidalgo in een interview. De Amerikaanse songwriter Hidalgo zat onlangs met Bob in de studio in Los Angeles. Ook op zijn vorige twee albums werd Dylan bijgestaan door Hidalgo.

Bob Dylan werkt aan nieuw album

In 2009 kwam Dylans kerstplaat Christmas From The Heart uit. Op het vervolgalbum, waarvan de naam en releasedatum nog onbekend zijn, hoor je veel Mexicaanse instrumenten. "Hij hield van dat geluid", zegt Hidalgo. Volgens hem zijn de opnamesessies met de oude rot in het vak een goede en veelzijdige ervaring. "Het is geweldig hoe hij zo creatief werkt. Ik begrijp niet hoe dat blijft duren."

Columbia brengt cd-box uit van Bob Dylan

Sinds begin maart gaat het gerucht dat platenlabel Columbia deze lente een speciale cd-box van Bob Dylan uitbrengt. Columbia heeft deze release zelf nog niet bevestigd, maar het schijnt om een verzameling van alle songs die de songwriter ooit schreef te gaan. Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes gaat de cd-box 300 dollar kosten.

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen