3FM nieuws

3FM Megahitje 'Wherever You Will Go' (2001), besta je nog?

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Megahitje 'Wherever You Will Go' (2001), besta je nog?

Over de afgelopen 30 jaar, hebben de 3FM-dj's wekelijks traditiegetrouw de 3FM Megahit gekozen. Vorig jaar mochten jullie als 3FM-luisteraars de 1500e 3FM Megahit kiezen en kwam 'Impossible' van Nothing But Thieves uiteindelijk bovenaan te staan in de lijst. Maar dit jaar is de vraag: wat is nou eigenlijk de allermooiste 3FM Megahit ooit gekozen? En nu we dan toch de archieven van al deze verkozen tracks induiken, kom je nog wel eens wat vergeten parels tegen. Zoals: misschien wel dé zeroes-ballad 'Wherever You Will Go' van The Calling uit 2001. Was het een eendagsvlieg, een one hit wonder of is de Amerikaanse band nog actief?

'Wherever You Will Go'

'Wherever You Will Go' is een iconisch nummer uitgebracht door de Amerikaanse rockband The Calling in 2001. Het liefdeslied, geschreven door Aaron Kamin, raakte wereldwijd bekend vanwege zijn pakkende melodie en krachtige teksten. Met de kenmerkende stem van zanger Alex Band werd het nummer een tijdloze klassieker die de diepe verbinding van onvoorwaardelijke liefde belichaamt. Geen verrassing, dat dit nummer destijds is uitgeroepen tot 3FM Megahit.

Besta je nog?

De aanstekelijke gitaarriffs en krachtige refreinen maken het nog steeds een favoriet op afspeellijsten en radiostations over de hele wereld. Op 3FM wordt de track nog maandelijks meermaals gedraaid, en met goed recht. En hoe zit het verder met de band? Na de release van hun hit 'Wherever You Will Go' in 2001 bleef The Calling actief in het muzieklandschap, maar slaagden ze er niet in hetzelfde niveau van wereldwijd commercieel succes te behalen als met hun debuuthit. De band ging in 2005 uit elkaar, maar de individuele bandleden bleven actief in de muziekwereld met soloprojecten en nieuwe bands. In 2013 kwam The Calling weer bij elkaar en begon met het maken van nieuwe muziek en het optreden op verschillende podia, hoewel ze niet meer hetzelfde niveau van mainstream succes hebben bereikt als in hun beginjaren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De 3FM Top Megahit

De komende week (5 t/m 14 april) kun je stemmen op jouw favoriete 3FM Megahits én maak je daarmee ook kans op niet één, niet twee maar driemaal jouw favoriete plaat op vinyl! Dus ga snel naar 3FM.nl/megahit om jouw stem te laten horen!

De week van 15 april t/m 19 april hoor je tussen 06:00 en 16:00 uur de 3FM Top Megahit, de allerbeste megahits op een rij. Maar eerst moet er gestemd worden, dus hup snel naar die link!

Ster advertentie
Ster advertentie