3FM nieuws

3FM Megahitje 'Sweet Disposition' (2008), besta je nog?

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Megahitje 'Sweet Disposition' (2008), besta je nog?

Over de afgelopen 30 jaar, hebben de 3FM-dj's wekelijks traditiegetrouw de 3FM Megahit gekozen. Vorig jaar mochten jullie als 3FM-luisteraars de 1500e 3FM Megahit kiezen en kwam 'Impossible' van Nothing But Thieves uiteindelijk bovenaan te staan in de lijst. Maar dit jaar is de vraag: wat is nou eigenlijk de allermooiste 3FM Megahit ooit gekozen? En nu we dan toch de archieven van al deze verkozen tracks induiken, kom je nog wel eens wat vergeten parels tegen. Zoals: de zeroes-topper 'Sweet Disposition' van Temper Trap uit 2008. Was het een eendagsvlieg, een one hit wonder of is de Australische band nog actief?

'Sweet Disposition'

'Sweet Disposition' is een betoverend nummer uitgebracht door de Australische indierockband Temper Trap. Het nummer verscheen voor het eerst in 2008 en groeide al snel uit tot een internationale hit. Met zijn meeslepende melodie, energieke beats en emotionele zang, wist het nummer een breed publiek te bereiken en een blijvende indruk achter te laten. De krachtige stem van zanger Dougy Mandagi voegt een extra lading en intensiteit toe aan het nummer, en daarom met goed recht destijds verkozen tot de 3FM Megahit.

Besta je nog?

Zeker bestaat 'Sweet Disposition' nog, op 3FM wordt 'ie nog maandelijks meermaals gedraaid, en met goed recht. Wat een banger blijft dit. Maar hoe zit het met de rest van de band? Ze hebben in ieder geval na het succes in 2008 niet stilgezeten, er zijn nog meerdere albums verschenen, maar niks bereikte dezelfde hoogte als 'Sweet Disposition'. Zeer onlangs kwam nog de nieuwe track 'Under The Milky Way' uit, en in het najaar staan in ze in eigen land Australië her en der op het podium.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De 3FM Top Megahit

De komende week (5 t/m 14 april) kun je stemmen op jouw favoriete 3FM Megahits én maak je daarmee ook kans op niet één, niet twee maar driemaal jouw favoriete plaat op vinyl! Dus ga snel naar 3FM.nl/megahit om jouw stem te laten horen!

De week van 15 april t/m 19 april hoor je tussen 06:00 en 16:00 uur de 3FM Top Megahit, de allerbeste megahits op een rij. Maar eerst moet er gestemd worden, dus hup snel naar die link!

Ster advertentie
Ster advertentie