3FM nieuws

3FM Megahitje 'Somebody That I Used To Know' (2011), besta je nog?

foto: still videoclip 'Somebody That I Used To Know'
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Megahitje 'Somebody That I Used To Know' (2011), besta je nog?

Over de afgelopen 30 jaar, hebben de 3FM-dj's wekelijks traditiegetrouw de 3FM Megahit gekozen. Vorig jaar mochten jullie als 3FM-luisteraars de 1500e 3FM Megahit kiezen en kwam 'Impossible' van Nothing But Thieves uiteindelijk bovenaan te staan in de lijst. Maar dit jaar is de vraag: wat is nou eigenlijk de allermooiste 3FM Megahit ooit gekozen? En nu we dan toch de archieven van al deze verkozen tracks induiken, kom je nog wel eens wat vergeten parels tegen. Zoals: deze ultieme meezinger van Gotye en Kimbra uit 2011 'Somebody That I Used To Know'. Was het een eendagsvlieg, een one hit wonder of wordt er nog een beetje muziek gemaakt?

'Somebody That I Used To Know'

'Somebody That I Used to Know' is uitgebracht door de Belgisch-Australische singer-songwriter Gotye in 2011. Het lied, gezongen in samenwerking met Kimbra, werd al snel een regelrechte wereldwijde sensatie. Met zijn unieke mix van indiepop en alternatieve rock, gelaagde instrumentatie en pakkende melodieën, wist het nummer de luisteraars te betoveren. De tekst verkent de complexe emoties van een verbroken relatie en de gevoelens van vervreemding en verlies die daarmee gepaard gaan. Gotye's expressieve stem samen met de harmonieuze samenzang met Kimbra raken voor velen herkenbare thema's aan, en heeft daarom de titel van 3FM Megahit dubbel en dwars verdiend.

Besta je nog?

Het nummer is nog altijd veel en breed te horen, zo ook op 3FM. Dus de legende van het nummer leeft zeker nog voort, maar geldt dat ook voor de makers? Helaas, niet echt.. Stoppen op het hoogtepunt, heeft Gotye moeten denken. Na het album waar 'Somebody That I Used To Know' uitkwam, is er na een remix-album van het bewuste nummer niks meer verschenen. Hij heeft het nog wel enkele jaren volgehouden om de hit naar het publiek te trekken in meerdere wereldtours, maar ook daar is hij in 2013 uiteindelijk mee gestopt. En toen verdween hij volledig uit de spotlight, en gingen er zelfs geruchten rond over dat hij zou zijn overleden.

Niks is minder waar

De Belgisch-Australische singer-songwriter, composer en artiest focust zich gewoon liever op creatieve passieprojecten in plaats van het najagen van de volgende wereldhit. Zo verschenen er meerdere albums van zijn band The Basics. Maar ook stopte hij veel tijd in een passieproject rondom de gehele discografie van de overleden Jean-Jacques Perrey, waarbij hij ‘Jacques Perrey Et Son Ondioline' uitbracht, en het werk naar het podium bracht inclusief orkest. Wouter heeft dus zeker niet stilgezeten, maar of er nog een volgende 3FM Megahit inzit, is de vraag.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De 3FM Top Megahit

De komende week (5 t/m 14 april) kun je stemmen op jouw favoriete 3FM Megahits én maak je daarmee ook kans op niet één, niet twee maar driemaal jouw favoriete plaat op vinyl! Dus ga snel naar 3FM.nl/megahit om jouw stem te laten horen!

De week van 15 april t/m 19 april hoor je tussen 06:00 en 16:00 uur de 3FM Top Megahit, de allerbeste megahits op een rij. Maar eerst moet er gestemd worden, dus hup snel naar die link!

Ster advertentie
Ster advertentie