3FM nieuws

Welke artiesten hebben de meeste 3FM Megahits?

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Welke artiesten hebben de meeste 3FM Megahits?

Afgelopen week is de 1500e 3FM Megahit verkozen. De 3FM Megahit laat altijd het geluid van dat moment horen en doet dat al 30 jaar. Maar welke artiesten komen het meest voor in deze grote lijst? Wie heeft de meeste 3FM Megahits gescoord? We zetten het op een rijtje.

Anouk doet goede zaken

De meeste 3FM Megahits gescoord door een Nederlander zijn in handen van Anouk. Al 16 keer heeft ze de titel in handen gekregen. Ze is gevolgd door Racoon met 10 3FM Megahits en daarna volgt een heel collectief gevuld met DI-RECT, Son Mieux, Kane en Bløf. Alle vier hebben zij 9 keer de titel gehaald.

Coldplay heeft er 17

Chris Martin en co hebben flink vaak de 3FM Megahit te pakken gehad. De eerste die ze te pakken hadden was 'Yellow' en de laatste die ze scoorde was 'Higher Power.' Muse volgt met 12 3FM Megahits en daarna volgt Nothing But Thieves. 'Overcome' is de laatste 3FM Megahit die zij hebben gescoord. Best een prestatie: De 3FM Megahit bestaat sinds 1993 en Nothing But Thieves pas sinds 2012, dat zijn flink wat 3FM Megahits in de relatief korte tijd dat de band bestaat.

De 3FM Top Megahit

De 3FM Top Megahit start maandag 15 april om 06.00 uur en is dagelijks tot 16.00 uur te horen op 3FM. Op vrijdag 19 april maakt 3FM-dj Sophie Hijlkema de megahit der megahits omstreeks 16.00 uur bekend, want dan wordt de nummer één gedraaid. Vorig jaar voerde 'Impossible' van Nothing But Thieves de lijst aan. De 3FM Top Megahit is te volgen via 3FM, 3FM.nl en de gratis NPO Luister-app.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie