3FM nieuws

Anouk heeft de meeste Nederlandse 3FM Megahits ooit gescoord

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Anouk heeft de meeste Nederlandse 3FM Megahits ooit gescoord

Afgelopen week is de 1500e 3FM Megahit verkozen. De 3FM Megahit laat altijd het geluid van dat moment horen en doet dat al 30 jaar. Van Linda Roos & Jessica tot Peggy Gou en alles daarbinnen en -buiten. Maar wist jij dat Anouk al 16 keer de titel wist te pakken en daarmee de Nederlandse vaandeldrager is in de lijst? Zij pakte 'm het meest als Nederlandse artiest.

Heb je onder een steen gelegen?

Anouk is een van de grootste zangeressen van het land. Tot nu toe heeft ze 14 albums uitgebracht, treedt ze op in zalen als het Gelredome en Ziggo Dome, heeft ze deelgenomen aan het Eurovisie Songfestival en heeft ze talloze awards op haar naam staan.

Anouk werd al op jonge leeftijd blootgesteld aan muziek, omdat haar moeder zangeres was in een bluesband. Na het afronden van de MAVO werd Anouk toegelaten tot het conservatorium, maar ze stopte na twee jaar. Ze verdiende haar geld als zangeres in een r&b-band. Een belangrijk moment in haar carrière was toen ze werd voorgesteld aan Barry Hay van de Golden Earring. Hij zag potentie in haar en bood aan om muziek voor haar te schrijven.

In september 1997 werd 'Nobody's Wife' uitgebracht, wat uitgroeide tot een van de grootste hits van de jaren '90. Na het succes van 'Nobody's Wife' was ook het album 'Together Alone' succesvol. Het album behaalde vier keer platina en bereikte de eerste plaats in de Album Top 100.

Succes na succes voor Anouk

Anouk maakte in één klap naam en groeide in de jaren daarna uit tot een van de meest succesvolle Nederlandse artiesten. Alleen haar album 'Graduated Fool' uit 2002 presteerde minder, maar dat maakte ze goed met het meer commerciële album 'Hotel New York' uit 2004. Met 'Lost,' 'Girl,' en 'One Word' bereikte ze de top 3 van de Mega Top 50, maar de eerste plaats lukte telkens net niet.

Uiteindelijk moest Anouk wachten tot augustus 2009 voor haar eerste nummer 1-hit. Het gebeurde met 'Three Days In A Row,' dat voorafging aan het album 'For Bitter Or Worse.' In de Mega Top 50 stond 'Three Days In A Row' zes weken bovenaan. Ondertussen had Anouk al alle prijzen gewonnen die er te winnen waren: 3FM Awards, TMF Awards, Edison Music Awards, MTV Awards, de Gouden Harp en de Popprijs 2001.

Op 17 oktober 2012 maakte Anouk opvallend nieuws bekend: ze zou Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2013. In maart 2013 werd het nummer waarmee ze dat zou doen bekend: het gevoelige 'Birds.' Uiteindelijk eindigde ze als negende in de finale.

Na het Songfestival bracht ze album Sad Singalong Songs uit en kon je Anouk zien bij Symphonica in Rosso. In 2015 was ze druk met album Paradise and Back Again. Het jaar erna zag je haar als jurylid in The Voice Of Holland en kon je haar eerste Nederlandstalige nummer horen, namelijk 'Dominique.' Hierna volgden nog albums genaamd Queen For A Day, Fake It Til We Die, Wen D'r Maar Aan en Trails of Fails.

3FM Megahits

Anouk scoorde in haar leven maar liefst zestien keer de 3FM Megahit. Ze is gevolgd in Nederland door Racoon die er 10 heeft gescoord. Internationaal gezien heeft Coldplay de beste zaken gedaan, zij haalde 17 keer de 3FM Megahit. Dit zijn alle 3FM Megahits van Anouk op een rij:

ANOUK NOBODY'S WIFE 1997
ANOUK IT'S SO HARD 1998
ANOUK SACRIFICE 1998
ANOUK R U KIDDING ME 1999
ANOUK EVERYTHING 2002
ANOUK GIRL 2004
ANOUK LOST 2005
ANOUK ONE WORD 2005
ANOUK GOOD GOD 2007
ANOUK I DON'T WANNA HURT NO M... 2007
ANOUK MODERN WORLD 2007
ANOUK THREE DAYS IN A ROW 2009
ANOUK DOWN AND DIRTY 2011
ANOUK KILLER BEE 2011
ANOUK SAVE ME 2011
ANOUK WIGGER 2013

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM Top Megahit

Vanaf vrijdag 23 t/m vrijdag 29 juni kun jij je stem uitbrengen, de week van 3 juli t/m 7 juli hoor je tussen 09:00 en 19:00 uur de 3FM Top Megahit, de allerbeste Megahits op een rij. Op vrijdag 7 juli draait 3FM-dj Ivo van Breukelen net voor 16:00 uur de Megahit der Megahits in zijn programma, oftewel het liedje dat op #1 staat in de lijst. .

De stembussen zijn geopend en jij bent aan zet. Wat is de beste 3FM Megahit ooit en moet dus nog één keer 3FM Megahit worden?

STEM NU!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie