3FM nieuws

3FM Top Megahit: Michiel Veenstra over zijn favoriete Megahit

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Top Megahit: Michiel Veenstra over zijn favoriete Megahit

De 3FM Megahit bestaat inmiddels al 31 jaar. Door de jaren heen hebben verschillende 3FM-dj's iedere week traditiegetrouw democratisch een nieuwe 3FM Megahit gekozen. Zo ook Michiel Veenstra, van 2005 tot 2018 heeft hij vele keuzes mogen maken. Maar wat is hem het meest bijgebleven?

Geflopt

Michiel heeft meerdere noemenswaardige vergaderingen meegemaakt. Eentje die hem altijd is bijgebleven, was het moment dat Coldplay - Viva La Vida uit was gekomen. "Zou je kunnen zeggen, dat is een behoorlijke evergreen." Rob Stenders was het er alleen niet mee eens dat wederom een nummer van Coldplay de nieuwe Megahit zou worden. Daarom had hij wat dj's om zich heen verzameld, om samen hier een stokje voor te steken. "Hij heeft de discussie zo weten te verplaatsen dat het een totaal ander, nu ook totaal onbekend geflopt liedje is geworden."

Er is zelfs een keer een Megahit gekozen bij Veenstra in de woonkamer. "Ik had bij een super handige glijpartij in de 3FM studio mijn heup gebroken. Ik heb toen ook een paar weken lang vanuit mijn bed het programma gemaakt." Maar de verkiezing moet natuurlijk democratisch blijven. "Toen ging de deurbel en het hele team stond bij mij voor de deur, met een bruine fruitschaal."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Badeend

Maar wat is dan de favoriete Megahit van Michiel Veenstra? Nou, Automatic - The Monster heeft in ieder geval een persoonlijk verhaal. "Het liedje, ik heb het even nagekeken ook, is eigenlijk gewoon geflopt." Maar er was wel iets mee. "Het was echt zo'n gitaar liedje, waar ik altijd gek op ben geweest." In het refrein wordt gezongen: What's that coming over the hill? Is it a monster? In die tijd gaf Veenstra badeendjes weg met zijn programma en werd de tekst aangepast naar: What's that coming over the hill? Is it a badeend? Dit is bij veel luisteraars blijven hangen, want zelfs toen het nummer vorig jaar op 3FM werd gedraaid, kwamen er appjes binnen met 'Hey, badeend!'

Video niet beschikbaar

De 3FM Megahit wordt al jaren elke week democratisch gekozen door de 3FM-dj's. Nu bepaal jij de allerbeste 3FM Megahit ooit.

Luister nu

Van 5 t/m 14 april heb je kunnen stemmen op jouw favoriete 3FM Megahits. Van 15 april t/m 19 april hoor je tussen 06:00 en 16:00 uur de 3FM Top Megahit, de allerbeste Megahits, gekozen door jou, op een rij.

Luisteren naar de 3FM Top Megahit doe je hier. De gehele lijst hoor je de hele week op 3FM, of check je hier.

Ster advertentie
Ster advertentie