3FM nieuws

Alles wat je moet weten over het nieuwe album van Taylor Swift

foto: Getty Imagesfoto: Getty Images
  1. Nieuwschevron right
  2. Alles wat je moet weten over het nieuwe album van Taylor Swift

Taylor Swift haar elfde album, genaamd The Tortured Poets Department is vandaag uitgekomen! Vlak na de Grammy Awards veranderde de zangeres haar profielfoto op Instagram. Het was het eerste signaal voor haar nieuwe plaat die vandaag overal te beluisteren is!

Gelekt

Fans van Taylor Swift kwamen vanaf eergisteren in een splijtzwam terecht. Afgelopen woensdag was een gelekte versie van het album te vinden. Waar vele fans het album al beluisterden, vonden andere swifties dat “echte fans” pas luisteren naar de officieel uitgebrachte versie. Het is niet de eerste keer dat een album van Taylor Swift al voor de release is gelekt. Hetzelfde gebeurde bij het album Midnights.

En ook voor de definitief uitgebrachte versie verbrak Taylor Swift alweer een record. The Tortured Poets Department is tot op heden het album dat het vaakst vooraf is opgeslagen op Spotify. Vlak voor de release maakte Taylor ook nog eens bekend dat de nieuwe plaat “stiekem een dubbelalbum” is. Volgens Swift is er namelijk zo veel “tortured poetry” te schrijven over haar leven, dat ze dit met al haar fans wil delen.

Het studioalbum telt officieel zestien liedjes, maar het dubbelabum, onder de naam The Tortured Poets Department: The Anthology, heeft maar liefst 31 nummers. Daarnaast is er wederom op de fysieke uitvoering (lp en cd) een exclusief nummer te beluisteren. Dit nummer zou teksten van Fleetwood Mac’s zangeres Stevie Nicks bevatten.

Ex-vriendjes

Op beide versies zijn slechts twee featurings te vinden. Op openingsnummer ‘Fortnight’ is Post Malone te horen en ‘Florida!!!’ is in samenwerking met de Britse band Florence + The Machine. Op alle overige nummers is alleen Taylor zelf te horen. Met haar vaste producers Jack Antonoff en Aaron Dessner heeft Taylor een persoonlijk album geproduceerd vol synth-pop en persoonlijk teksten.

Want persoonlijk, dat is het. Taylor zingt in haar nieuwe album onder meer over de druk die zij als groots artiest ervaart, maar voornamelijk over haar ex-vriendjes. Vooral acteur joe Alwyn en frontman van The 1975 Matty Healy worden veelvuldig besproken. In veel lyrics zingt Taylor cryptisch over de twee heren. Zo vergelijkt Taylor Swift in ‘The Tortured Poets Department’ Matty Healy met een getatoeëerde golden retriever.

The Eras Tour

Taylor Swift is ondertussen druk bezig met haar Eras Tour. Halverwege deze tour is daar dan nu haar elfde langspeler. De concerten in Europa moeten nog beginnen, waardoor bij deze concerten waarschijnlijk een hoop nummers van het nieuwe album te horen zijn. Taylor Swift staat 4, 5 en 6 juli in de Johan Cruijff Arena.

Op het internet zijn een hoop swifties te vinden die reageren op The Tortured Poets Department. De meest bijzondere reacties zijn hieronder te bekijken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie