3FM Serious Request

Kom in actie voor 3FM Serious Request en steun Stichting ALS Nederland

  1. Nieuwschevron right
  2. Kom in actie voor 3FM Serious Request en steun Stichting ALS Nederland

Vanaf nu is het mogelijk om je actie aan te maken voor 3FM Serious Request. Of je nou koekjes gaat bakken of een marathon gaat rennen voor Stichting ALS Nederland, via 3fm.nl./kominactie kan iedereen je actie steunen.

Wat kan jij doen?

Tijdens 3FM Serious Request komt heel Nederland in actie om geld in te zamelen voor Stichting ALS Nederland. Jij kan dat vanaf nu ook doen door een actie aan te maken. Wat dacht je van dit?

  • Bak zelf koekjes en verkoop deze
  • Organiseer een sponsorloop
  • Maak een pubquiz en verkoop kaartjes
  • Regel met je school een markt en zamel geld in

Dus, aan de slag!

Maak je actie aan


Kom je niet in actie maar wil je wel 3FM Serious Request en Stichting ALS Nederland steunen? Check dan alle acties hier, en help de actievoerders. Daarnaast hebben we diverse tips voor actievoerders, voorbeeldacties, kan je je cheque komen langsbrengen en kan je contact opnemen met het Kom In Actie-team als je vragen hebt.

Waarom actie voeren voor Stichting ALS Nederland?

In Nederland leven zo’n 1500 mensen met ALS (amyotrofische laterale sclerose), of de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Ieder jaar komen er 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er ook 500 mensen. Dat betekent dat elk jaar duizenden gezinsleden, vrienden, kennissen, familie en collega’s te maken krijgen deze mensonterende ziekte. Patiënten is maar weinig tijd gegund, bij ALS vallen de spieren één voor één uit. Na de eerste symptomen leven patiënten gemiddeld nog drie tot vijf jaar. Er is daarom geen tijd te verliezen.

Het doel van Stichting ALS Nederland is het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak, genezing en behandeling van ALS. Daarnaast financiert de stichting ook hulpmiddelen zoals een spraakcomputer, rolstoelbus of een opklapbare elektrische rolstoel. De juist hulpmiddelen geven mensen met ALS en hun naasten bewegingsvrijheid om het leven te vieren. Om zoveel mogelijk geld op te halen voor het noodzakelijke onderzoek en de ondersteuning van patiënten komt 3FM Serious Request dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland.

Over 3FM Serious Request 2023

3FM Serious Request komt dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland. Van 17 t/m 24 december zamelen 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman geld in vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Dit door 24 uur per dag live radio te maken. Wil jij ook helpen? Dat kan via onderstaande knoppen!

Doneer Kom In Actie

Ster advertentie
Ster advertentie