Tips voor actievoerders

Kan je wel wat tips gebruiken om je actie te laten slagen? Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje!

Maak een actiepagina aan op 3fm.nl/kominactie

Met een actiepagina kun je jouw actie makkelijk delen en de stand van je actie volgen. Je eerste sponsorwerving begint al zodra je je actiepagina hebt aangemaakt. Laat mensen weten wat je doet, waarom je het doet en hoeveel geld je wil ophalen. Mensen kunnen makkelijk doneren en donaties komen rechtstreeks bij 3FM Serious Request terecht.

Houd iedereen op de hoogte

Houd iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen. Wat heb je ondernomen, hoeveel heb je al opgehaald, etc.? Zorg voor foto’s, laat hiermee zien hoe jij met jouw inzet een bijdrage levert.

Betrek je donateurs bij de eindsprint

Ervaring leert dat er in de laatste twee weken van je actie het meeste gedoneerd wordt. Zet je eindsprint goed in en vraag je donateurs om hulp daarbij. Zij zullen ook graag willen dat je je streefbedrag haalt.

Betrek lokale partijen bij je actie

Door lokale partijen te betrekken vergroot je jouw actie. Doe je een sportieve actie? Kijk of je plekken op je shirt kan 'verkopen' om een logo te vertonen. Doe je een inzamel- of verkoopactie? Kijk of lokale partijen je kunnen helpen met sponsoring.

Hou vol: blijf mensen herinneren!

Niet iedereen zal direct gaan doneren. Stuur daarom herinneringsmails of WhatsApp-berichten als ze nog niet hebben gedoneerd. Ook herhalen op social media werkt goed! Je vraagt het niet voor jezelf, maar voor het goede doel. De aanhouder wint!

Deel zodra je actie is afgelopen het resultaat dat je hebt behaald

Bedank iedereen die een bijdrage heeft geleverd en leg nog een keer uit waarom het zo belangrijk is dat zij jouw actie financieel hebben gesteund.

Terug naar Kom In Actie

3FM Serious Request 2023

3FM Serious Request kwam dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland. In de week voor Kerst van 17 t/m 24 december zaten 3FM-dj's Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman in het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Hier zetten ze zich samen met heel Nederland dag en nacht in om zoveel mogelijk geld in te zamelen door 24 uur per dag live radio te maken en platen te draaien tegen donaties.