Voorbeeldacties

Wat tof dat jij in actie wilt komen voor 3FM Serious Request! Er zijn heel veel manieren waarop je dit kunt doen. We geven je graag wat voorbeelden zodat jij inspiratie kunt opdoen.

Doe iets waar je goed in bent

Inspiratie vind je vooral bij jezelf! Waar ben jij goed in? Wat vind je leuk? Waar krijg je energie van? Het antwoord op deze vragen kan zomaar eens de inspiratie voor jouw actie zijn.

Een aantal voorbeelden:

  • Ben je een hardloopfanaat? Organiseer een estafetteloop op school of een hardloopevenement bij de lokale atletiekvereniging.

  • Zangtalent? Stap samen met muzikale vrienden het podium op voor een benefietconcert.

  • Gek op bakken? Organiseer je eigen ‘bake off’ met de buren en zamel geld in met de verkoop van al dat lekkers.

  • Hou je van avontuur? Sluit jezelf net als de dj’s op. Kies voor een dag/nacht en een opmerkelijke locatie (je school, bedrijf, favoriete winkel, bioscoop, kerk of bieb). Haal zoveel mogelijk donaties op om weer bevrijd te worden.

Doe iets ludieks

Laat een maand lang je baard staan of scheer 'm af zodra jouw streefbedrag bereikt is. Daag jezelf uit en drink een maand geen alcohol. Eet een week lang alleen maar gele dingen of ga iedere ochtend ‘live’ op Instagram en zing een liedje voor je volgers. Het maakt niet uit wat je doet: als mensen er maar voor doneren.

Doe iets voor een ander

Maak anderen blij met jouw actie. Was de auto’s van de buren of help ze met de boodschappen. Bied jezelf aan als oppas voor je schattige nichtjes en neefjes of zamel lege flessen in voor het statiegeld. Win-win! Je helpt een ander en verdient daarmee een mooi centje voor jouw actie.

Terug naar Kom In Actie