3FM Serious Request

De tweede tussenstand van 3FM Serious Request: €1.214.708

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. De tweede tussenstand van 3FM Serious Request: €1.214.708

Wat een bedrag! We zitten op dag drie van 3FM Serious Request en dat betekent dat het tijd is voor de tweede tussenstand van deze week. Dank voor jullie donaties, acties en aangevraagde platen. And keep them coming!

"Hartverwarmend"

Limore Noach, Stichting ALS Nederland: “Hartverwarmend om te zien hoe heel Nederland in actie komt voor Stichting ALS Nederland en dat er nu al zo’n waanzinnig bedrag is opgehaald. Toen ik vanochtend de Grote Markt in Nijmegen op liep stonden er tientallen kinderen enthousiast voor het Glazen Huis te springen om een glimp op te vangen van de dj’s en hun cheque aan te bieden. Ik ben onder de indruk dat al deze kinderen ondanks de regen naar het Glazen Huis toekomen om ons doel te steunen. Dat is enorm belangrijk. Samen kunnen we echt het verschil maken voor al die mensen die met ALS leven.”

Doneer, vraag een plaat aan en kom langs!

De actie gaat onverminderd door. Vele gasten en artiesten komen langs bij het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. De komende dagen zijn er nog diverse optredens van onder anderen Claude, SERA, Chef'Special, Kevin, S10, Only The Poets, Kraantje Pappie, De Staat, en nog veel meer. Heel Nederland is welkom om de Glazen Huis-dj’s een hart onder de riem te steken, geld te doneren en de optredens van dichtbij mee te maken. Check de gehele line-up hier.

Doneer Vraag Je Plaat Aan Kom Langs

Wat is ALS?

In Nederland leven 1500 mensen met ALS en de verwante ziekten PSMA en PLS. Een ziekte waarbij 1 voor 1 je spieren uitvallen, totdat je gevangen zit in je eigen lichaam, met de dood als gevolg. Hoe snel dat gaat, verschilt per persoon. Hierbij maakt ALS geen onderscheid tussen jong en oud.

Met de diagnose ALS leef je gemiddeld 3 tot 5 jaar. De exacte oorzaak is helaas nog niet bekend. Wat we wel weten: elk jaar overlijden er 500 mensen aan en komen er 500 nieuwe patiënten bij. Naast de patiënten worden duizenden gezinsleden, vrienden, kennissen, familie en collega's geraakt door deze mensonterende ziekte. Zij zien degene van wie ze houden achteruit gaan tot deze persoon niet meer kan eten, praten of ademen. Voor mensen met ALS en hun geliefden is tijd essentieel, ieder stukje vrijheid dat verdwijnt, komt nooit meer terug.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat kan jij doen?

Met jouw aangevraagde plaat, actie en donatie haalt 3FM Serious Request geld op voor onderzoek naar de oorzaak en behandeling van de ziekte.

  1. Door recente technologische ontwikkelingen is een doorbraak namelijk dichterbij dan ooit. Zo is er voor één specifieke vorm van ALS zelfs al een werkend medicijn gevonden. Dit toont aan dat het een behandelbare ziekte is en dat geeft hoop.
  2. De tijd die iemand na de diagnose nog heeft met dierbaren is kostbaar. Daarom halen we ook geld op voor hulpmiddelen die de bewegingsvrijheid en kwaliteit van leven van ALS-patiënten en hun gezinnen in die laatste periode vergroten. Denk aan een met eigen stem uitgevoerde spraakcomputer voor patiënten die niet meer kunnen praten. Of aan een opvouwbare elektrische rolstoel, een aangepaste fiets of een couplebed waardoor geliefden toch samen kunnen slapen.

Over 3FM Serious Request 2023

3FM Serious Request komt dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland. Van 17 t/m 24 december zamelen 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman geld in vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Dit door 24 uur per dag live radio te maken.

Tijdens het Glazen Huis treden er meer dan dertig artiesten op, die je gratis kunt checken. Zoals Tom Odell, S10, Chef'Special, Kraantje Pappie, De Staat en Only The Poets. Bekijk het programma hier.

Wil jij ook helpen? Dat kan via onderstaande knoppen!

Doneer Kom In Actie Vraag Je Plaat Aan Webshop Veiling

Ster advertentie
Ster advertentie