3FM Serious Request

Irene's zoon Julian (14) gaat mee naar de activiteiten van het Vergeten Kind, en daar heeft zij veel aan

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Irene's zoon Julian (14) gaat mee naar de activiteiten van het Vergeten Kind, en daar heeft zij veel aan

Irene en haar zoon Julian (14) hebben niet altijd een veilige thuissituatie gehad. De relatie die Irene met de vader van Julian had, mondde vaak uit in huiselijk geweld. Julian gaat mee met activiteiten van Het Vergeten Kind, en daar heeft Irene al moeder veel aan.

Doneer Vraag een plaat aan Kom in actie

"Er was altijd dreiging bij ons thuis"

Vanwege de onveilige thuissituatie zijn Irene en Julian uiteindelijk gevlucht. Ze zijn nu veilig, maar Irene heeft het nog niet altijd makkelijk met het dragen van de zorg van Julian: "Ik denk dat ik Julian ook nu nog steeds niet kan geven wat een jongen van 14 nodig heeft".

Ze heeft daarom veel gehad aan Het Vergeten Kind. Julian was zes toen hij voor het eerst mee ging naar één van de activiteiten: "Ik haalde hem op, en hij straalde weer zoals vanouds. Hij had twinkels in zijn ogen die ik al wat langer miste. Julian kan hier landen bij kinderen die soortgelijke ervaringen hebben."

Bekijk hier het verhaal van Julian en Irene:

Het Vergeten Kind

In Nederland verkeren 100.000 kinderen zoals Julian in diepe nood. Ze groeien op in gezinnen met heftige problemen, zoals verslaving, grote schulden of psychische stoornissen. Als gevolg hiervan worden deze kinderen verwaarloosd of mishandeld. Soms is de situatie zo onveilig dat ze uit huis worden geplaatst. De trauma’s laten diepe sporen na. Kinderen voelen zich daardoor ongewenst, ongeliefd en eenzaam.

Hoe kan ik helpen?

Met 3FM Serious Request willen we kinderen als Julian laten zien dat zij wel liefde en aandacht waard zijn. Dat doen we door dit jaar in actie te komen voor Het vergeten Kind. Zij halen kinderen nú uit hun negatieve leefklimaat, waardoor ze in een fijne omgeving even gewoon kind kunnen zijn. Geen zorgen, maar je geliefd voelen, spelen, vrienden maken en weer opladen.

  • Voor €10,- krijgt 1 kind een blijvende herinnering. Vaak hebben deze kinderen geen foto’s van zichzelf. Daarom krijgen ze na een activiteit een ingelijste foto en een complimentenboekje waarin ze terug kunnen lezen hoe waardevol ze zijn.
  • Voor €25,- bezorgen we 1 kind een onvergetelijke middag met intensieve begeleiding.
  • Voor €45,- trainen we 1 vrijwilliger die een vergeten kind pedagogisch kan begeleiden.

Doneer nu

Kom in actie

Vraag een plaat aan

foto: 3FM

Ster advertentie
Ster advertentie