3FM Serious Request

Presentator Harm Edens vertelt over ontbossing in het Glazen Huis

foto: Bullet-Ray van Olphen
  1. Nieuwschevron right
  2. Presentator Harm Edens vertelt over ontbossing in het Glazen Huis

Harm ken je misschien als presentator van programma's als Dit Was Het Nieuws en Dit Was De Radio. Naast zijn werk in de media zet hij zich al jarenlang als ambassadeur in voor het Wereld Natuur Fonds. Hij heeft ooit met een helicopter over het regenwoud gevlogen en vertelt gepassioneerd over wat hij zag.

Met 3FM-dj Sander bespreekt Harm de ontbossing. "Het ziet er prachtig uit, er is alleen maar bos zover je kunt kijken. En dan zijn er van die stukken, alsof de hand van god het van de planeet heeft weggeveegd. Alles daar is weg, het is zwart, rokend, uitgestorven, kapot."

Verwoestend voor inwoners

Niet alleen is het een verontrustend gezicht, het is ook verwoestend voor de inwoners. "Mensen wonen daar, al duizenden jaren lang. En dan komt er een idioot met een geweer en die zegt, pak je spullen en donder op. En dan weet je, als je gaat, dat alles waar je duizenden jaren zorgvuldig mee om bent gegaan in een klap wordt weggevaagd. Dat is onvoorstelbaar verwoestend, op alle niveaus."

Hoe triest Harms verhaal ook is, hij eindigt met een hoopvol bericht: "We hebben onlangs geleerd dat als je wilt, je een stuk regenwoud kunt terugbrengen. Je kunt het weer aanplanten en voor tien euro kun je al een heel stuk bos terugbrengen."

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie