3FM Serious Request

Rob belt met slachtoffer overstromingen Limburg: "Klimaatverandering is niet een ver-van-je-bed-show"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Rob belt met slachtoffer overstromingen Limburg: "Klimaatverandering is niet een ver-van-je-bed-show"

De gevolgen van de klimaatverandering werden dit jaar pijnlijk duidelijk in Limburg. Heel veel regen, met overstromingen tot gevolg. Rob Janssen belt tijdens zijn show in het Glazen Huis met Claudia, die met haar hotel in Valkenburg slachtoffer is geworden van de overstromingen.

Dit jaar is het Glazen Huis terug, en haalt 3FM geld op voor het Wereld Natuur Fonds. Met de opbrengst herstellen en beschermen zij de regenwouden in Zuid-Amerika. Dat is belangrijk, omdat de ontbossing invloed heeft op het klimaat in de hele wereld. De overstromingen in Limburg zijn daar een voorbeeld van.

Water tegenhouden met zandzakken

Claudia vertelt Rob over de dag van de overstroming. "Op het begin hadden we de illusie dat we het water tegen konden houden met zandzakken. Dat ging niet. Het water kwam verder en verder... En ja, op een gegeven moment moet je het gewoon laten komen en accepteren."

"Op het moment van de overstromingen hadden we zestig gasten en personeel aanwezig. Iedereen die in het hotel zat, moest afwachten hoe hoog het water kwam en of het veilig was. De dag erna zijn we gaan evacueren. De gasten die op de eerste verdieping zaten, gingen er via het raam op kleine trappetjes naar beneden."

Bekijk hieronder het hele interview:

Rob belt met Claudia uit Valkenburg

Langs in Valkenburg

Rob ging voor 3FM Serious Request bij Claudia langs in Limburg. Check hieronder het hele verhaal.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie