3FM Serious Request

Khalid Kasem schopt een balletje in het Glazen Huis

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Khalid Kasem schopt een balletje in het Glazen Huis

Niet Khalid en Sophie Hilbrand, maar Khalid en onze 3FM-dj Sophie Hijlkema. De advocaat en presentator schoof in de middag van dag drie van 3FM Serious Request aan in het Glazen Huis in Amersfoort waarin hij vertelde hoe hij verbonden is met Stichting Het Vergeten Kind.

Kasem voelt veel wanneer het over Stichting Het Vergeten Kind gaat, gezien hij veel kinderen heeft bijgestaan in zijn vroegere werk als advocaat. Bijvoorbeeld ook kinderen uit de gesloten jeugdzorg. Kasem noemt het een enorm drama en noemt deze stichting extra belangrijk omdat deze kinderen een vergeten groep zijn waar het te weinig over gaat.

Hij vertelt over een kind van negen die Khalid als advocaat bijstond. De ouders van dit kind waren niet meer samen, en de moeder had een verstandelijke beperking, waardoor zij minder goed voor haar kind kon zorgen.

"Alle tekeningen die hij maakten waren dood, geweld, schieten en politie."

Dat zijn schrijnende situaties, vertelt Khalid, waar alleen maar narigheid uit komt. Dat is juist waarom Stichting het Vergeten Kind zo belangrijk is.

Kijk hier het fragment terug:

Een balletje trappen voor geld

Niet veel later werd Khalid door Sophie uitgedaagd om een balletje te trappen voor een donatie. De eerste twee gingen niet al te goed, maar met de laatste trap is maar liefst €250,- opgehaald!

Kijk hier het fragment terug:

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie