3FM nieuws

Dit zijn de best scorende artiesten in de Festival Top 999

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de best scorende artiesten in de Festival Top 999

Er zijn flink wat grote namen die een sterke positie binnen de 3FM Festival Top 999 hebben bemachtigd! De een staat er tien keer in, de ander wel zestien keer. Dit zijn de best scorende artiesten in 2019!

NL scoort goed

Kensington takes the crown: zij staan maar liefst zestien keer in de lijst. Daarmee zijn ze dus ook meteen de best scorende Nederlandse artiest. De Jeugd Van Tegenwoordig volgt hen met dertien noteringen, Chef'Special zit hen weer op de hielen met een mooie score van twaalf. De Staat, dit jaar headliner van Lowlands, pakt er elf.

Toplijst

Na Kensington volgt Mumford & Sons, die dit jaar op Pinkpop en Rock Werchter speelden (naast hun 3FM Mega Exclusive). Zij staan vijftien keer in de 3FM Festival Top 999. Daarna volgt er een batch bands die veertien keer voorbij komen: Arctic Monkeys, Coldplay, Muse en Bastille!

Hetzelfde geldt voor de club artiesten die elf noteringen pakken: Imagine Dragons, Florence + The Machine en de Foo Fighters. Ook benoemenswaardig: Ed Sheeran en de Red Hot Chili Peppers vechten zichzelf net deze groep in met een score van tien liedjes in de lijst.

Stream it!

Wil jij alle tracks van bovenstaande artiesten nog een keer voorbij horen komen? Abonneer je dan op de Spotify-playlist, zodat je hen altijd in je broekzak hebt zitten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie